Преди седмица ЦСКА проведе дебат за организирането на Източноевропейската Лига. През този уикенд дори предстои междинна среща в Белград. В същото време обаче руските олигарси са на път да откраднат идеята на “червените” и да създадат Суперлига Изток.
 
Богаташите са готови сами да финансират проекта и да осигурят голям награден фонд, с който да привлекат турските грандове – Галатасарай, Фенербахче, Бешикташ и Бурсаспор. За разлика от предложението на ЦСКА, те няма да канят гръцки отбори, но пък ще се включат най-силните руски клубове. Заради солидния си финансов гръб руснаците не планират да търсят помощ от страна на УЕФА.
 
Идеята за Суперлига Изток вече е получи подкрепа от ЦСКА (Москва), Спартак (Москва) и Зенит. Очаква се в турнира да се включат Динамо (Москва), Анжи и Рубин. Украинските Динамо (Киев) и Шахтьор (Донецк) са получили покана за участие.
 
България ще бъде представена само от два отбора – ЦСКА и “Левски”. В проекта на “армейците” за Източноевропейската Лига трябваше да участват доста повече родни представители.
 
Покана за подготвяния от руснаците турнир ще получат молдовските Дачия и Шериф, азербайджанския Нефтчи и сръбските Партизан, Цървена звезда и Войводина.