В ЦСКА продължава да е горещо. Валят закани, обиди, нападки и критики, но никой не посочва имена. Макар да е ясно за кого става въпрос, нито медиите, нито феновете ядат доматите с колците. И днес Миодраг Йешич сипа поредната порция закани по адрес на виновни футболисти. Ясно е, че един от тях е Иван Бандаловски, колкото и сърбинът да шикалкави пред медиите. Бандата беше нарочен за виновник след двете грешки при загубата от Литекс с 0:2.

Има ли бойкот срещу Йешич в съблекалнята? Кои от футболистите са срещу него? Натопен ли е треньорът пред ръководството? Все въпроси, които витаят из публичното пространство, но никой от Борисовата градина не отговаря. По информация на агенция БЛИЦ Иван Бандаловски, Мишел Платини и вратарят Томас Черни са трима от футболистите, които хич не мелят брашно с Йешич. Именно те са били на среща с ръководството няколко дни преди мача с Литекс, за да се оплачат от провалената зимна подготовка в Анталия. За Бандата отдавна е ясно, че е довереният човек на “титаните”. И случайно или не точно той направи двете грешки и провали отбора срещу Литекс. “Не пожела да играе”, отсече човек от ЦСКА малко след поражението от “оранжевите”. Според слуховете Бандаловски е от тази групичка играчи, които прибират заплатите си напълно редовно, а останалите чакат вече няколко месеца. И така идва разделението в червената съблекалня. След грешките срещу Литекс Йешич нападнал бранителя пред целия отбор, което допълнително настроило играча срещу треньора. И Бандата...си извадил бележка, че е контузен и няма да играе поне две седмици.

От ЦСКА побързаха да разпространят официална информация, че той наистина е получил разтежение, което е потвърдено от двама лекари. “Бандаловски е капитан на любимия ни отбор и ние вярваме в него, нещо, което не се е променило и няма да се промени и за напред”, пишат от “Армията”. Да, но точно в този момент история с бележка и тем подобни, не звучи сериозно и убеждаващо. Защитникът е един от тези, които постоянно недоволства от началото на годината, първо заради подготовката, след това заради факта, че Йешич го е нарочил още в самото начало. Сърбинът и днес каза, че в съблекалнята има играчи, които искат да са и треньори и те трябва да бъдат изгонени. Бандаловски се очаква да пропусне следващите три мача – в неделя с Черноморец, с Локомотив София за Купата на България и с Локомотив Пловдив. По информация на БЛИЦ дори и да нямаше бележка, доказваща контузията му, Йешич е щял да го извади от състава. Горе долу подобна е ситуацията и с Мишел Платини. Бразилецът се вживява като Господ в съблекалнята. Прави абсолютно каквото си поиска. Скимне му да почива, получава почивка и не тренира, иска да се прибере в Бразилия, готово.

8.jpg

Решението на треньора може да взриви бомба между него и ръководството. Както стана с Костадин Стоянов. Йешич цяла зима се чуди как да разкара бранителя, който също е верен човек на “Титан”, но дълго време не му беше позволено. Все пак бранителят сега е извън състава. Знаейки колко близък е Бандаловски до пернишките босове, няма да е чудно, ако съвсем скоро бъде върнат и наложен против волята на Йешич.

От друга страна има и разнобой в ръководството. Димитър Борисов е бил склонен веднага да уволни Йешич и да доведе нов треньор, като един от вариантите е бил Стойчо Младенов. Иво Иванов обаче се противопоставил. Намесили се и приятелите на двамата, един от които Първан Първанов-Перо. Именно той е един от основните инициатори в довеждането на Йешич и води преговори с него в хотел “Хаят” в Белград в началото на януари. За момента Паро Никодимов е извън цялата ситуация, но е по-близък до “титаните”, тъй като отдавна е в добри отношения с тях, още от съвместната им работа в Металург. В последно време се носи слух, че Венци Живков е против Георги Илиев-Майкъла. Причината е, че бившият футболист се криел в напечените ситуации и се оправдава, че от него зависи само ремонта на стадиона.

За финал като прибавим идиотското уволнение на двамата помощници на Йешич часове преди първия мач с Литекс, картината на “Армията” придобива трагичен завършек. От клуба разпространиха версията, че лицензите на двамата били изтекли. А се оказало, че единият въобще нямал лиценз за треньор, но Димитър Борисов и Иво Иванов наредили: “Всичко е наред, правете им договорите.”/БЛИЦ