Новият селекционер на националите Лотар Матеус ще живее в просторна къща в елитен столичен квартал. Прочутият германец пристига днес в София и ще остане за няколко нощувки в хотел "Хилтън". Именно там той ще подпише договора си и ще даде първата си пресконференция като треньор на България. Срещата на Матеус с представителите на медиите стартира в 16 часа. БЛИЦ първи написа за назначаването на легендарния германец във вторник в 12:43 часа, а по-късно Борислав Михайлов потвърди ексклузивната ни новина.

Любопитен факт е, че къщата, която Матеус ще обитава по време на престоя си у нас, е на вицепрезидента на БФС Михаил Касабов. Членът на Изпълкома е известен с отличните си връзки във висшите среди на немския футбол и приятелството си с Франц Бекенбауер.

Матеус вече е посещавал въпросния дом, пише "Меридиан мач". Той нямал никакви по-особени изисквания по обзавеждането. Къщата е близо 200 квадратни метра, като селекционерът ще живее в нея сам, без семейството си. Неотдавна той се раздели с последната си украинска съпруга - Кристина Лиляна Чудинова. Матеус се държал изключително земно при преговорите и нямал нищо против да живее и работи в България.

Друг кандидат - словенецът Сречко Катанец, не искал да се мести в София, а да работи дистанционно.

Михаил Касабов не е в основата на контакта с Матеус, а той е дошъл лично по инициатива на шефа на БфС Боби Михайлов. Вицепрезидентът на централата предлагал Клаус Топмьолер - бивш треньор на Димитър Бербатов в Леверкузен. /БЛИЦ