Членът на Надзорния съвет на Левски Венцислав Димитров говори в предаването на „Арена Спорт“ за задълженията на клуба и предстоящата продажба на акции на „сините“. Представителят на „Palms Bet” в управата на клуба не се ангажира с коментар дали собственикът на компанията Мило Борисов ще си закупи от ценните книжа. Димитров беше категоричен, че бизнесменът няма намерение да става собственик на Левски, но винаги помага финансово на клуба.

„Увеличението на капитала се налага основно заради дълга към НАП. Предприемаме сериозни стъпки за сключване на ново дългосрочно споразумение. Искаме дългосрочно решение и изплащане на дълга в дългосрочен план. Но това отнема време, а трябват и други стъпки. Има дарителска кампания, сигурно ще има и други мерки. Трябва да се работи в тази посока по всички възможни начини“, заяви Димитров.

„Към вчера – нямаме неплатени лицензиони задължения. С НАП обсъждахме различни варианти как да се реши проблемът. Избран е най-умереният вариант – 30%. Това ще намали размера на дълга. От друга страна това дава възможност на клуба да функционира нормално и да предприеме другите стъпки. Ако говорим за първия отбор, бюджетът е достатъчно малък. Но цялостният бюджет леко ще пострада докато се завърти колелото. Но това ще е временен процес“, допълни финансистът.

„Доколкото съм запознат, г-н Мило Борисов няма намерение да става собственик на Левски. Дали ще закупи определен пакет от акции, за това трябва да попитате него. Вероятно ще помогне. Доколкото знам, той винаги го прави. Последният път бе за трансфера на мароканското крило Джавад ел Джемили“, призна членът на Надзорния съвет на Левски.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023