Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Илко Пиргов предприе нова атака срещу треньора на отбора Любослав Пенев. Той направи това в ефира на предаването „Арена Спорт“ по БНТ, след като вчера направи коментар и след загубата от Крумовград с 0:2. Бившият вратар обяви, че няма как да продължи да работи с Пенев.

"Не виждам как ще продължа да работя с Любослав Пенев. Старши треньорът трябва с личен пример да покаже отношението си за работата. Г-н Пенев пристигна с личен автомобил 30 минути преди последния мач. Той почти не искаше да участва в селекцията. Предложени са му 30-40 души. Не му се занимаваше и беше почти безучастен в селекцията. Предлагаше ми да вземем крило и нападател от Хебър, единият от които е резерва на клуба от Пазарджик. Не виждам как тези играчи ще вдигнат нивото на Локомотив", заяви Пиргов.

"Ако условията в Локомотив не му харесват, просто можеше да не подписва договор. Напрежението със сигурност влияе негативно на играчите. Г-н Пенев не трябваше да излиза с декларация ден преди мач. Има футболисти, които не можем да привлечем заради финансовата рамка на клуба. Нивото на отбора е по-високо, отколкото това, което показва в момента. Никой не може да ме убеди, че нямаме качество в отбора. Отборът има много голям потенциал", допълни спортният директор на Локомотив (Пловдив).

efbet Лига - сезон 2024/2025