ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Спортно-техническият директор на "Левски" Наско Сираков обяви, че Славиша Йоканович застава начело на "сините". Договорът на сръбския специалист е за 1 година. Бившият футболист на Челси обаче ще поеме официално "Левски" в понеделник.

"Разбрали сме се и от понеделник Славиша Йоканович ще е новият старши треньор за срок от 1 година. Той няма да започне отсега, защото трябва да пътува до Сърбия и Мадрид", обяви Сираков след края на срещата си с Йоканович.

"Ще се върне да гледа мача с "Ботев" в неделя и след това ще подпише договор и ще започне да води "Левски". Срещу "Ботев" отборът ще бъде воден от сегашните помощници (б.р. - Елин Топузаков и Мариян Христов)", добави началникът.

Сираков каза също така, че Йоканович е направил значителни отстъпки от финансовите си претенции.

"Истината е, че Йоканович направи компромис относно парите, защото както ние, така и той имаше огромно желание да поеме отбора", заяви спортният директор на "сините".

44-годишният Йоканович за последно е работил в Тайланд, където е станал шампион през последната година начело на Муангтонг Юнайтед.

Бившият сръбски халф защитава екипа на Челси и в двата мача срещу "Левски" през септември 2001 година в първия кръг на Купата на УЕФА, когато "сините" от Лондон побеждават първо с 3:0 в Англия и след това с 2:0 на реванша в София. Йоканович играе и в двата мача. Той е защитавал още екипите на Войводина, Партизан, испанските Овиедо, Тенерифе, Ла Коруня и Мурсия.

Участвал е на Мондиал 1998 и Евро 2000. За националния отбор на Сърбия е изиграл 64 мача, като има 10 гола на сметката си.

В периода 2007-2009 година е треньор на Партизан. Йоканович извежда "гробарите" до две шампионски титли и две купи на Сърбия, а така също е класирал отбора и за групите на Лига Европа.