ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Сръбският треньор Славиша Йоканович вече е на "Герена" и почти сигурно поема "Левски".

Бившият треньор на Партизан пристигна на стадион "Георги Аспарухов" малко преди 17 часа. Бившият футболист на Челси беше придружаван от Христо Йовов. Йоканович моментално се насочи заедно с Наско Сираков към офисите на "Тодорини кукли", където ще се проведат заключителни преговори. На "Герена" е и Иво Тонев.

Очаква се двете страни да се разберат и до няколко часа Йоканович официално да бъде представен като новия треньор на "Левски".

44-годишният сърбин за последно е работил в Тайланд, където е станал шампион през последната година начело на Муангтонг Юнайтед.

Бившият сръбски халф защитава екипа на Челси и в двата мача срещу "Левски" през септември 2001 година в първия кръг на Купата на УЕФА, когато "сините" от Лондон побеждават първо с 3:0 в Англия и след това с 2:0 на реванша в София. Йоканович играе и в двата мача. Той е защитавал още екипите на Войводина, Партизан, испанските Овиедо, Тенерифе, Ла Коруня и Мурсия.

Участвал е на Мондиал 1998 и Евро 2000. За националния отбор на Сърбия е изиграл 64 мача, като има 10 гола на сметката си.

В периода 2007-2009 година е треньор на Партизан. Йоканович извежда "гробарите" до две шампионски титли и две купи на Сърбия, а така също е класирал отбора и за групите на Лига Европа.