ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Ново име се появи като вариант за треньор на "Левски". БЛИЦ разбра, че ръководството на "сините" в лицето на Наско Сираков е започнало преговори с бивш футболист на Челси. Става въпрос за Славиша Йоканович, който е очакван в София. 

Източниците ни съобщиха, че Сираков вече е разговарял по телефона със сърбина, но все още нищо не е ясно. Йоканович искал добре да се запознае с обстановката на "Герена", където отново настъпват промени, след като "сините" станаха за резил, отпадайки рано-рано от Лига Европа. Срамната загуба с 0:2 от казахстанския Иртиш доведе до уволнението на Митов. Сираков първо опита да върне Станимир Стоилов, но удари на камък, тъй като Мъри не желае да напуска "Ботев" (Пловдив). Спортният директор на "Левски" вече обяви, че преговаря с няколко чуждестранни специалисти. Един от тях е именно Йоканович, като интересното е, че той е играл срещу "сините".

Бившият сръбски халф защитава екипа на Челси и в двата мача срещу "Левски" през септември 2001 година в първия кръг на Купата на УЕФА, когато "сините" от Лондон побеждават първо с 3:0 в Англия и след това с 2:0 на реванша в София. Йоканович играе и в двата мача. Той е защитавал още екипите на Войводина, Партизан, испанските Овиедо, Тенерифе, Ла Коруня и Мурсия.

Участвал е на Мондиал 1998 и Евро 2000. За националния отбор на Сърбия е изиграл 64 мача, като има 10 гола на сметката си.

В периода 2007-2009 година е треньор на Партизан. Йоканович извежда "гробарите" до две шампионски титли и две купи на Сърбия, а така също е класирал отбора и за групите на Лига Европа. След това спецът е работил в Тайланд. Няколко месеца Йоканович е начело на Муангтонг Юнайтед, а в момента е без работа.

"Има и други варианти, не е само Йоканович. Имайте още малко търпение", лаконично ни обясниха от "Герена".

http://2.bp.blogspot.com/-JN0_6h6qPpk/T3GDMM4RXsI/AAAAAAAAAvI/L5qvszUUiik/s400/jokanovic_01.jpg