ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Сръбският треньор Славиша Йоканович вече е в София и води разговори с ръководството на "Левски". Както вече стана ясно, специалистът е фаворит №1 за треньорския пост на "сините".

В следващите часове на Йоканович предстои среща с Наско Сираков. Двамата вече са имали разговори по телефона, а сега предстои да говорят и на четири очи.

44-годишният Йоканович за последно е работил в Тайланд, където е станал шампион през последната година начело на Муангтонг Юнайтед.

Бившият сръбски халф защитава екипа на Челси и в двата мача срещу "Левски" през септември 2001 година в първия кръг на Купата на УЕФА, когато "сините" от Лондон побеждават първо с 3:0 в Англия и след това с 2:0 на реванша в София. Йоканович играе и в двата мача. Той е защитавал още екипите на Войводина, Партизан, испанските Овиедо, Тенерифе, Ла Коруня и Мурсия.

Участвал е на Мондиал 1998 и Евро 2000. За националния отбор на Сърбия е изиграл 64 мача, като има 10 гола на сметката си.

В периода 2007-2009 година е треньор на Партизан. Йоканович извежда "гробарите" до две шампионски титли и две купи на Сърбия, а така също е класирал отбора и за групите на Лига Европа.

Сръбският специалист не е единственият вариант за поста на Николай Митов. Сираков преговаря с още няколко треньори, след като Станимир Стоилов отказа да изостави "Ботев" (Пловдив) и да се завърне на "Герена".