Скандал съпътства срещата на босовете на столичните ЦСКА, “Левски”, Славия, Локомотив и Академик, които дадоха гласност на идеите си за ремонт на стадионите в града. Представител на Септември се обяви срещу възможността да бъде приватизирана базата на отбора. Както е известно, стадион "Септември" е едно от съоръженията, които бяха определени за приватизиране, след което с получените пари от продажбата столичните клубове да ремонтират стадионите си.

Йордан Йорданов, който от 22 години е шеф на школата на Септември, изрази недоволство срещу отнемането на част от територията на спортния обект. Той заяви, че не е честно да бъде съсипана една от най-продуктивните школи в столицата. "Аз съм шеф на школата от 22 години. Не е вярно, че нямаме деца, разполагаме с 524 млади футболисти, на които вие искате да отнемете мястото за тренировки. Искате да оставите район със 700 хиляди души население без стадион", заяви Йорданов, отвръщайки на нападките на Венци Стефанов. Президентът на Славия иронично заяви: "Вашите деца нямат екипи, вие нямате топла вода на стадиона."

Министърът на спорта Свилен Нейков разясни, че ситуацията около стадион “Септември” не е уточнена. “В последните дни имах среща с президента г-н Амбукели и бившия шеф на футболната лига Валентин Михов. Те имат желание съоръжението да бъде взето под наем за 10 или 20 години, като обещаха да намерят инвеститори, които да извършат ремонт. Идеята им е добра, но ще получи трудна реализация”, заяви Нейков./БЛИЦ