Скандал взриви българския футбол, след като ЦСКА и "Левски" се разбраха да играят двата сблъска помежду си от 1/8-финалите за Купата на България на 17 ноември и 19 декември, което първо БЛИЦ съобщи. Изпълнителният директор на "Футбол Про Медия", която държи правата за излъчването на мачовете - Атанас Караиванов, изрази възмущението си пред БЛИЦ как Сульо и Пульо определят датите на двубоите, загърбвайки желанието на телевизията - тази, която им плаща, за да ги предава директно. ТВ7 категорично не са съгласни вечните дербита за Купата да бъде на 17 ноември и 19 декември. Ако останат тези дати, телевизията няма да предава сблъсъците между "черните" и "сините". "Футбол Про Медия" и телевизията държат двата двубоя да се състоят в рамките на 4 дни - на 16 и 20 ноември.
 
ЦСКА и "Левски" ги грозят солени глоби за неспазване на договора, в който е записано, че 1/8-финалите трябва да се играят на 6 и 27 ноември.
 
"Бях на срещата, но си тръгнах, защото нашето желание е да предприем нещо, което да реши тази сложна ситуация. А не Сульо и Пульо да определят някакви дати, без да има съгласието на всички страни. На сбирката присъстваха хора, които просто се събраха ей така да се разберат. Няма договори, няма нищо. "Футбол Про Медия" имаме договор с БФС, подписан от Борислав Михайлов. В него са посочени датите 6 и 27 ноември. От изтеглянето на жребия досега никой от ЦСКА и "Левски" не ни е предлагал някакви други дати за провеждането на мачовете им, след като не са съгласни с тези, които са заложени по програма и договор", заяви Караиванов.

"Определените днес дати 17 ноември и 19 декември са безумие. Ако те останат, мачовете няма да се излъчват по телевизията, а от своя страна тя ще наложи санкция на клубовете, БФС и ПФЛ за неизпълнение на договорите. Представяте ли си как ще се играе "Левски" - ЦСКА на 19 декември, четвъртък? Ще бъде студ, сняг, а освен това е работен ден. За колко трябва да бъде насрочен началният час? Прави се всичко възможно хората да бъдат изгонени от стадиона. Няма да се учудя, ако целта им е да го отложат за догодина. А и нали знаете, че официално първенството приключва на 15 декември. Как така реваншът ще е след неговия край", попита Атанас Караиванов.

"Футбол Про Медия" има договор с БФС и оттам нататък всякакви такива подходи са просто несериозни. И да отидат на събиране, без да зачетат нашите интереси, просто няма как да стане. БФС също имаше хора на срещата. Както ние търпяхме месеци наред пълната неяснота дали ще има ЦСКА, дали клубът ще фалира... защото телевизията и спонсорите ми задаваха този въпрос всеки ден и аз се чудех какво да им казвам. Вижте какво стана и с Нефтохимик. Сега ги преместиха в Сливен, както се случи с Етър миналия сезон. А наредбата гласи клубовете да домакинстват в градовете си. Сега телевизията наново трябва да прекроява плановете си заради техните проблеми и решенията на БФС. Тези, които администрират първенството са от жалки по-жалки. Като искат ЦСКА и "Левски" да игаят средата на ноември и декември, но няма да бъдат излъчвани по телевизията. Ние им казахме, че планираме мача за събота - 16 ноември. С датите, които определиха днес, те си обиждат собствените фенове. Като че ли не искат да го играят този мач на 19 декември", продължи афектираният шеф на "Футбол Про Медия".

"Ще си упражним всичките правомощия по договора. Просто ситуацията е абсолютно нетърпима. При положение, че не могат вечните дербита да се играят на 6 и 27 ноември, предложението на телевизията е да са на 16 и 20-и. Това е в интерес на хората, нали футболът е за феновете. Как така БФС насрочиха мачове в България на дати, когато има Шампионска лига и Лига Европа... явно не са очаквали наш отбор да влезе в групите, както стана с Лудогорец. И при тях е пълна мъгла. Кога ще играят 1/8-финалите с Берое? Стадионът на Берое е зает с мачове на младежките национали. Нека ни кажат кога и къде ще играят с Лудогорец", добави Караиванов.

"До този момент работихме перфектно с БФС. А ПФЛ вече доказа, че не може да администрира турнира за Купата на България, това е истината. Футболният съюз трябва да го прави, а не некомпетентният Стефан Капралов", каза още Атанас Караиванов пред БЛИЦ.