Турци вдигнали Лъчезар Йонов от масата, за да свири скандалния мач между Вердер и АЗ Алкмаар (2:1). Това призна един от тях - Ленгиз Гюрел. Комшията е лицензиран агент от УЕФА с право да организира мачове и турнета. Той работи предимно с холандски клубове и е помогнал на колегата си Аталай Мутлу. Последният е отговарял за лагера на АЗ Алкмаар в Белек.

"Обичам хората и работата с тях", пише на страницата му в "Туитър".

Мутлу от години живее в Холандия и използва турските си корени, за да прави пари от футбол. "Далавера и черно тото? Не знам. Просто на двата отбора им трябваше съдия и намерихме такъв. Не е трудно. Влизаш в някой хотел, завърташ се в лоби бара и питаш кой може да свири мач. Няма начин да останеш с празни ръце", обяви Гюрел пред сайта 11freunde.de.

Той и Мутлу са действали на този принцип, пише още "Стандарт". "Не ме интересува какъв е съдията, нито ми е работа да гледам документи. От мен се иска само да има мач. За другото си има други хора. Разполагам с приятели съдии, на които разчитаме. Те обаче бяха заети, ръководеха пет срещи, които се играеха по същото време. Това обаче не е проблем. Съдии колкото искаш. Във всеки един хотел има по няколко. Ако ти трябват треньори и играчи, също ще намериш. Тук има всичко. Колегата ми Мутлу действа така. Само и само, за да има мач. Той не носи вина за нещата, които са станали по време на срещата", продължи Гюрел.

"От хора като мен и него се иска едно - да организират лагера по перфектен начин и отборите да си изкарат кефа", завършва комшията.