Новият директор на ЦСКА Пламен Марков ще направи сериозни промени в детско-юношеската школа на клуба. Специалистът планува да превърне ДЮШ в академия, в която ще влизат само най-качествените младоци. Отделно предстоят и съкращения сред треньорите.
 
"Ще транформираме нашата школа в академия, която да подготвя кадри за първия отбор за в бъдеще. Иначе няма как да създадем желаните от нас кадри за година-две и ей така да ги моделираме и те да влязат в първия отбор. Ще дадем възможност на най-талантливите ни деца и път за развитие", заяви Марков на пресконференцията днес.  
 
"Ако един футболист не покаже амбиции и качества да се докаже във В група, значи на този човек не можем да разчитаме занапред. А защо някои момчета не са в ЦСКА от талантливите, аз отношение не мога да взема. Оттук-нататък ще правим кастинг на децата, за да останат най-талантливите, за да има конкуренция и развитие", добави Марков, който има собствена детско-юношеска школа.  
 
"Треньорите в ДЮШ няма да са същия брой, който е сега. Естествено, аз ще съм един от хората, които ще участват в подбора. Ще има конкурс, за да се изберат най-полезните и така няма да има тълкувания по назначенията. Няма да процедираме на практиката "наши хора". Не сме застраховани от грешки, но който не работи, той не греши", уточни легендата на ЦСКА.