ЦСКА и азербайджанският Симург си спретнаха колоритен мач, гарниран с цели 6 гола, три от които от дузпи. В крайна сметка не беше излъчен победител - 3:3, но веднага се породиха съмнения за "черно тото". Любопитното е, че един и същи рефер, при това неизвестен, ръководи втори пореден двубой на "армейците" на лагера им в Турция. Дори пресаташето на ЦСКА Иван Ченчев се озадачи от действията на съдията, който преди дни надува свирката и при равенството 1:1 със Сервет.

"Отсъди крайно пресилени дузпи. На мачовете ни го изпраща агенцията, която организира контролите. Същият този съдия ръководи и срещата ни със Сервет", обясни Ченчев.

Преди днешния мач капитанът на ЦСКА Иван Бандаловски говори с неизвестния рефер, искайки му обяснение за измислената дузпа, която е дал преди дни срещу Сервет.

"Свири по правилата, не се излагай", казал Бандата на рефера.

Неизвестният съдия обаче изобщо не се вслушва в думите на национала ни и продължава да се гаври с ЦСКА. В контролата със Симург той отсъди 2 дузпи за Симург, като едната от тях беше в 90-ата минута и от нея се стигна до крайното 3:3.

Дали дузпите са скандални, всеки може да се увери от видео репортажа на двубоя, който беше публикуван на официалния сайт на ЦСКА - ТУК!

БЛИЦ припомня, че в началото на 2011 година националите ни завършиха 2:2 в контрола срещу Естония, в която бяха отсъдени 4 дузпи. И този двубой се игра на турска земя, след което беше разследван и се доказа, че проверката е била манипулирана от съдията. Този път отново арбитърът е в основата на нещата, въпреки че не знаем неговото име.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА


"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ