Странни назначения изготви Съдийската комисия на БФС за предстоящите напечени мачове от 10-ия кръг на "А" група - "Ботев" (Пд) - ЦСКА и "Левски" - Локо (Пд). Случайно или не, но рефери от столицата ще надуват свирката срещу пловдивските отбори. Таско Тасков е пратен на сблъсъка между "канарчетата" и "армейците", докато срещата на "Герена" е поверена на Георги Игнатов.

БЛИЦ припомня, че за последно Тасков ръководи мач на ЦСКА на 12 май, когато поряза "червените" при гостуването в Перник. Миньор спечели с 2:0 и по този начин Стойчо Младенов и момчетата му изостанаха с 2 точки от лидера Лудогорец, който 2 кръга по-късно надделя срещу "армейците" с 1:0 и извоюва историческата си първа титла. След скандалния мач в Перник всички от ЦСКА атакуваха Тасков, като Стойчо Младенов дори беше наказан да не води отбора си в следващия кръг с Литекс, когато "червените" биха с 4:1.

"За кой ли път повтарям, че играем 11 срещу 14 във всеки мач. В три поредни кръга съдиите оказват влияние върху нашите мачове. Мога да ви кажа и мачовете – две дузпи срещу "Левски", дузпа за Присо срещу "Ботев" (Враца) и днес срещу Мораес (б.р. - визира ситуацията през първото полувреме на срещата в Перник). Тези неща влияят на резултата", коментира след загубата в Перник ядосаният Стойчо Младенов.

"Искам да попитам - кой направи тези назначения на мачовете днес в Разград и тук в Перник? Няма толкова наредено първенство! Няма по-корумпиран шампионат от нашия!", изригна още наставникът на "армейците", след което получи наказание от 1 мач и парична глоба в размер на 500 лева.

"A" ГРУПА - 10 КРЪГ, СЪДИЙСКИ НАЗНАЧЕНИЯ

27 октомври 2012 г. (събота), 16:00 часа
ЕТЪР - "БОТЕВ" (Враца)
Радан Мирянов, Диян Вълков, Димитър Димитров
4-ти съдия: Георги Йорданов

СЛАВИЯ - МИНЬОР
Иван Кирилов, Александър Атанасов, Цанко Симеонов
4-ти съдия: Вихрен Манев

"БОТЕВ" (Пд) - ЦСКА
Таско Тасков, Крум Стоилов, Ивайло Милков
4-ти съдия: Атанас Димитров

МОНТАНА - ЛИТЕКС
Ахмед Ахмед, Атанас Бозев, Николай Христов
4-ти съдия: Румен Христов

ЧЕРНО МОРЕ - ЛОКО (Сф)
Калин Людмилов, Венцислав Гаврилов, Пламен Хинков
4-ти съдия: Мартин Богдев

27 октомври 2012 г. (събота), 18:00 часа
ЧЕРНОМОРЕЦ - ЛУДОГОРЕЦ
Станислав Тодоров, Георги Славов, Мартин Димитров
4-ти съдия: Цветан Кръстев

"ЛЕВСКИ" - ЛОКО (Пд)
Георги Игнатов, Пламен Георгиев, Павлин Михайлов
4-ти съдия: Стефан Апостолов

БЕРОЕ - ПИРИН (ГД)
Стефан Спасов, Веселин Мишев, Илиян Капарашев
4-ти съдия: Станислав Ставров


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА