Каква тишина се е спуснала над сектор “Г” и медийното пространство. По-гъста и от лондонската мъгла. Идилия класическа. ЦСКА направи страхотен мач срещу Лудогорец. Момчетата се бореха мъжки, играха за червената фланелка, за червената идея, за славните четири букви – алени и блестящи. Зику, Мику, Атанас и Спас се раздадоха докрай в името на ЦСКА. ДУПЕ-тата – Дуци и Пената, се бяха подсигурили, за да не ги изненадат отзад. Е, разградчани в крайна сметка ги изненадаха в последните 5 минути, а и съдията удари едно здраво дупе, пардон, рамо на “червените”. Ама стига с този съдия, стига с тези 5 минути, ЦСКА показа характер, класа.
 
После всички се събраха да купонясват в името на класическия “Х” с хита на сезона. Тъй де – беше време за веселба. Все пак ЦСКА не загуби от най-добрия отбор в първенството, само някаква си скапана голова разлика го дели от първото място. Но нали ще дойде после пролетта, когато настъпва времето за броенето на футболните птички.
 
Дотогава тишината и спокойствието ще продължат да властват в Борисовата градина. Е, някои играчи ще бъдат продадени в името на ЦСКА. Янис Зику няма да иска да си тръгва, ще рони сълзи, ще тропа с крак и ще моли “червените” босове да го оставят поне за още пет-шест сезона. Мораес също ще заплаче, кълнейки се във вярност. Той и Платини нямаше никакво желание да си хваща самолета за Бразилия. Едвам го закараха до аерогарата, едвам го пъхнаха вътре. Момчето хлипаше като млада невеста за влезлия в казармата й годеник. Но нали трябва да се прибере и да се лекува. Нали е контузен. Митко Борисов, човекът, си счупи телефона, за да попита Мишел как е пътувал, добре ли му е кракът и дали си държи в ръчичка навреме изплатената заплата. И докато той говореше неспирно с Платини, Дуци е Пената бяха надвиснали над дъската, за да чертаят тактики и схеми за пролетния полусезон. Подчертавам – над дъската, а не над масата. И стискаха химикалки и моливи, а не чаши, пълни с руйно вино.
 
Така че – читателю, не вярвай на ония лудите журналисти, с болните мозъци. В ЦСКА всички обичат ЦСКА. Лягат и стават с ЦСКА. Вечер си пъхат под възглавницата червеното знаме. Целуват го и се заклеват оттук до края на света да му служат.
 
Леле, леле, а тия болни мозъци пишат само глупости. По цял ден си чешат главите зад скапаните си компютри, за да измислят поредната простотия и да изсипят нова кофа с помия в логото на ЦСКА. Платини, пак за него иде реч, на някаква тренировка показвал средни пръсти, недоволен от назначението на Дуци. Как пък го разтълкувахте?! Как бе?!  Бразилчето е искало да покаже колко здрав, прав и корав ще стане тимът с идването на Симонович. Ония селяни, ония тъпи журналисти обаче извъртяха дяволито и преиначиха културно-здравния жест на Мишел. Средният пръст е за тях, за тия, дето се чудят и маят как да таковат таковата на ЦСКА!
 
Дуци бил дошъл, за да урежда мачове, за да върти далавери. Идиоти... Само идиоти могат да сътворят подобна клевета. Драголюб Симонович е чист пред себе си, пред родината си и пред сектор “Г”. Той дойде, за да помага на червената кауза. Не го ли разбрахте това?! Внесе нов дух, нова тактика, нова порция положителна енергия. Загърби оферти от Милан, Юнайтед и Куртово Койнаре само и само да е тук. Да е сред отбора. Адриано Галиани, завалията, от три дни обикаля из София, за да дири Дуци и да го заведе на гръб на “Сан Сиро”. Ама никой не пуска Симонович. Я вижте Дучето и свитата му какви барикади са опънали до езерото “Ариана”, за да не изтърват сръбския футболен министър. Дуци нямал лиценз?! Ха, та защо му е лиценз, той се е родил с такъв. През целия си живот е играл винаги честно. Бил е и е доблестен мъж. Купувал бил мачове? Дуцката билет за мач не си е купил, вие за далавери ми намеквате. Айде, моля ви!
 
Болните “червени” мозъци даже се осмелиха да напишат, че столичното дерби със Славия било играно на черно тото. Че и битката с Лудогорец – също. Че ЦСКА и разградчани си поделили по една точка миролюбиво и по братски. Стига, стига... Нали видяхте Кирил Домусчиев как беснееше след края на зрелището. Нима 42-годишният милионер е актьор от Холивуд, та да му приписвате такава култова роля, която изигра по-добре и от Робърт де Ниро и Ал Пачино, взети заедно?! Моля ви, само това – не! Черно тото няма. Има бяло тото. Черни краски в ЦСКА също няма. Има червено-бели – шампионски. Не вярвайте на тези смешници – журналята, а на босовете. Те винаги казват истината и само истината. Голата истина, изскочила от разкопчания дюкян на “Армията”.
 
Армийо, армийо, преди да покажеш среден пръст на болните мозъци, закопчай го тоя дюкян. Закопчай го, че ти се виждат срамотиите.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ