Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде самостоятелна пресконференция преди утрешния финал за купата на България срещу ЦСКА. Както е известно, той вчера даде съвместен брифинг заедно с наставника на „армейците“ Алън Пардю. Мачът за трофея е на 15 май от 17:00 часа на националния стадион „Васил Левски“.

„Георги Миланов имаше проблеми вчера, но днес тренира. Надявам се, че всичко ще е наред с него и ще вземе участие в срещата. Той е един от малкото в състава ни, участвали в мач с такъв залог. Остава ни само утре да излезем на терена и да покажем това, което сме се подготвяли“, заяви Стоилов.

„Тези играчи имат възможност да обърнат историята, въпреки че отборът стартира трудно през този сезон. Футболистите със силното си представяне на терена и с победите повишиха изискванията към тях и към името Левски, като върнаха хората на стадиона. Колкото по-рано преобърнем историята и поведението си на терена, за да печелим важни мачове, толкова по-бързо ще се върнем там, където ни е мястото. От първия ден казах, че ако се класираме за Европа, ще следва шампионска титла. За нас ще бъде много важно, ако още утре тези неща с Европа се решат.“

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

„Притеснявам се от по-голямото напрежение. Може да има промяна в мисленето на отбора. И вчера казах, че ще се изправим срещу опитен съперник, който е играл две години поред в груповата фаза на евротурнирите. Въпреки че този важен мач дойде рано за този крехък отбор, мисля, че ще се справим. Футболната увереност е важна. При нас започна да се усеща в последните мачове и се дължи на многото привърженици. Ако утре играем на максимума на възможностите си, би трябвало да спечелим, но ако противникът е по-силен, то той ще победи“, допълни треньорът на Левски.

„Алън Пардю е достатъчно известен, но за нас е важно как ще изглеждаме ние и как ще играем. Той от 2 години наблюдава отбора и му беше по-лесно да се аклиматизира. Видях подобряване в спортната форма на ЦСКА в последния мач. Според формата, не можем да кажем кой е фаворит. Фаворит е този, който изиграе по-добър мач и спечели“.

„Обичам да налагам атакуващ начин на игра. Не може начинът на игра да се променя заради различните мачове. Надявам се мачът да не продължи повече от 90 минути. Не искам да има продължения, защото е време Левски да даде на привържениците си един спокоен финал. Дали ще се класираме или няма да се класираме, няма да повлияе на трансферите през лятото. Утрешният мач първо е със залог за победа за публиката и второ футболистите и отборът могат да помогнат на клуба финансово, ако спечелят. Не можем да променяме финансовата стратегия, докато не изчистим всички задължения“, каза Стоилов.

„Не смятам себе си за кой знае какъв фактор. Може би сега има повече увереност заради това, че съм печелил важни мачове. Мога да дам на играчите знания как Левски играе такива важни мачове. Нашата роля е до тъчлинията, след това ролята е на играчите. Основният коз са футболистите, които играят на терена. Когато играеш пред толкова много привърженици, винаги си под напрежение, но мисля, че ние няма да имаме.“

„ЦСКА може да отговори на нашата игра. Без игра един отбор не може да достигне до груповата фаза. Ние обаче не трябва да нарушаваме стила си. Не трябва да се надлъгваме. Всички футболисти на противника са на много добро ниво. Ние трябва да сме внимателни за всеки един. Аз разчитам на колектива на нашия отбор. При нас разчитаме повече на колектива, а не на индивидуалните качества“, завърши Стоилов.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022