Треньорът на Литекс Христо Стоичков изненадващо не коментира възможността да стане президент на ЦСКА. Нещо повече, той опроверга твърдението на депутата Емил Димитров пред БЛИЦ, че ще е новото лице на "червеното" ръководство. Поведението на Стоичков обаче е нормално и явно не иска да напусне Литекс преди да се винализират преговорите с ЦСКА. Както БЛИЦ пръв писа, той трябва да стане президент на "армейците" след смяната на властта. Камата за пореден път атакува президента на БФС Борислав Михайлов. Това стана на пресконференцията при представянето на “оранжевите” преди сезона.

"Бях на събор днес в Плевенско, така че няма да си губя времето с темата за ЦСКА. Цялото ми внимание е насочено спрямо подготовката в Ловеч. На този етап не съм водил преговори с никого, не мога да бъда поставян в друг отбор без да има дори и първоначални разговори. Други теми, освен Литекс, много малко ме вълнуват. Когато съм на работа на едно място, уважавам хората там, където съм“, каза Стоичков.

След това той насочи разговора към войната му с президента на БФС Борислав Михайлов.

„Случващото се в момента е подигравка с българския футбол. Боби за пореден път показа, че не милее за играта. Него го интересува къде да щрака с пръсти. Това е подигравка – нито знаеш дали се дават мачовете по телевизора, кой кога ще играе... Има отбори, които трябва да пътуват по 500-600 километра. Нито хотели са запазени, нито знаят кога ще играят, нито знаят какво ще е. Висим като чучала. А това омръзна”, изригна Стоичков.

Според него една от причините футболът ни да е на това дередже са случайно попадналите хора в него.

“Има такива, които са мили колите в сервизите, а днес са фактор в българския футбол. И тези хора искат да управляват. Как феновете да уважават футбола ни, как да ходят на мачове на националния отбор. Футболът е за хора, които го разбират. А не да сложим една вратовръзка и да пътуваме вляво или вдясно. Това е голямата беда и трагедия на българския футбол”, продължи още Стоичков.

“Видя се какво стана с подлогата. Когато си подлога на един, не можеш да бъдеш подлога на друг. Цяла година хахо-хихи, хахо-хихи. Видяхме ги четирите големи отбора къде са – една голяма метла и да ги няма. Защото това е подигравка. Подигравка е и да не знаем колко отбора ще започнат в “Б” група, в “А” група, правилата не знаем”, продължи Стоичков с описанието на ситуацията във футбола.

Той за пореден път припозна Боби Михайлов като основен виновник за всичко и постави под съмнение позициите му в УЕФА.

“Имаш срещу теб човек с костюм, вратовръзка, говори приятно, разбира, обяснява, че е приятел с Платини, с тоя, с оня... Тези свършиха, няма ги. Даже не го броят за жив там, защото го пращат да ходи на футзал. Това е голямата беда. Едно е да си в големия футбол, друго е да те пращат на футзал“, допълни Стоичков.

Според него решението да бъде махнат Костадин Костадинов от поста шеф на съдиите е правилно, но има какво още да се желае.

“Сменяме оня шеф на съдиите, знаете какъв беше подлизурко, обаче остава в комисията. Продължава да бъде подлога на друг. Сега да се надявам, че Джугански няма да си сваля гащите, защото ми е голям приятел. Аз мога да му ги кажа тези неща. Трябва да е стриктен и директен. Който не става – във фризера. Само така може да се оправим“, продължи още Ицо.

Той пак загатна и за реален кандидат за нов шеф на БФС.

“Моята алтернатива ще ви я кажа, но Боби да му мисли. Каня го, много пъти ще го каня още, за да ми отговори на въпросите, които му зададох. Когато си гузен и нямаш смелост и да кажеш – да, искам да ти отговоря на тези три въпроса, така ще бъде в българския футбол. Защото аз ходя усмихнат, спокоен, весел, кеф ми е. Но те се крият, аз не се крия. Отсега искам да кажат правилата – кой ще играе догодина в евротурнирите. Първият, осмият, седмият, шестнадесетият. Или първият от “Б” групата. Може би и най-добрите два от “В” групите. Кой ще играе за Купата, кой ще играе от 1-о до 8-о място, от 9-о до 16-о. Всичко трябва да е ясно отсега", завърши Стоичков.