Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов спази обещанието си и обясни прословутите си твърдения, че е имало директива "Левски" да стане шампион. Както е известно, при завръщането си на "Българска армия" легендата на ЦСКА публично коментира, че се работи "сините" да спечелят титлата, но в крайна сметка се оказа, че Младенов не е прав, след като Лудогорец спечели първенството, а "Левски" едва влезе в тройката, хващайки последния влак за Лига Европа. Запитан няколко пъти до края на сезона да обоснове мнението си, Младенов все отказваше и заявяваше, че ще разкрие всичко след края на сезона. Легендата го направи днес, след като изведе "червените" за първа тренировка от лятната подготовка.

"Това беше стратегия от моя страна, игра на думи. Мое хрумване. По този начин исках да изведа нашия любим отбор там, където му е мястото. За жалост, не успях. Доколко е била успешна тази стратегия, всеки може да прецени. Бяхме на един гол от титлата", каза Стойчо Младенов, след което беше попитан от репортер на БЛИЦ дали това е било психологически трик: "Приемайте го както искате. Опитах да повлияя негативно на съперника и евентуално ние да се възползваме от това. Нищо лично против "Левски". Напротив, уважавам ги като съперник."

Наставникът коментира и дали би работил заедно с Христо Стоичков, който имаше вариант да стане президент на ЦСКА, ако Гриша Ганчев бе придобил част от акциите на клуба.

"Бях готов да работя с Христо Стоичков. За мен щеше да бъде чест. Но това вече не е актуално", коментира Стойчо Младенов.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ