Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов коментира и формата на първенството на пресконференцията си преди утрешния полуфинал за купата на България срещу Славия. Той поиска промяна във формата на първенство. Не само подкрепи желанието на треньора на Левски Станимир Стоилов за преминаване към формат пролет-есен, но и дори предложи първенството да се играе в цикъл сряда-събота.

„Имаме нивото да надделеем над Славия и да победим, както го направихме в мача за първенството. За нас тези две срещи със Славия ще определят дали годината ще е успешна или не. Концентрирани сме и целенасочено работим за мача. Отново БФС се произнесе точно преди тези полуфинали за гола на чужд терен. Отново тук правим открития, в цяла Европа правилото е друго. Надявам се още в „Овча купел“ да си свършим работата“, заяви Младенов.

„Против настоящия формат съм. Той е обречен на корупция. Не може един отбор, който цял шампионат е губил мачове и като се отделят групите с 3-4 мача, отново да спаси кожата. Този, който е седми, пък, да участва в евротурнирите. Аз съм за формат пролет-есен. Първо, от икономическа гледна точка се спестяват средства от една подготовка. Футболистите, които се намират на върха на възможностите в този момент, тогава ще участват в евротурнирите. Този формат го изпитах на гърба си в Казахстан. Много е успешен и така трябва да бъде. Така ще избегнем да играем на кал, сняг и лед. Дори и да преминем на цикъл сряда-събота ще бъде чудесно. Там треньорите се учат как да ротират и да поддържат играчите си във форма“, призна треньорът на ЦСКА.

„На маса и на чашка много лесно се решава всичко. Да има някакво развитие в българския футбол през последните години? Аз не виждам такова. Напротив, слизаме надолу. Отборите, които малко се доближат до Лудогорец, и се почва... Ако не съм прав, поправете ме. Във финансовата криза, в която са повечето клубове, 12-14 отбора в първенството ще бъде идеално за България. Може би 12 е най-добре. В Казахстан бяхме на три завъртания и постоянно имахме мачове. Тогава ще бъде много успешно и представянето на българските отбори в евротурнирите“, обяви Стойчо Младенов.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022