Бях се зарекъл да не пиша повече по темата, защото, признавам си, не от дни или от месеци, а от няколко години повтарям едно и също. Но настана пак време горещо в Борисовата градина, а и се появиха някои парещи информации, които ме принуждават да седна отново над клавиатурата.

Тръгна си Люпко Петрович и се почна. Италианец вариант за треньор на ЦСКА, Николай Киров вариант за треньор на ЦСКА. До края на деня ще се появят още кандидатури, до утре ще набъбнат главоломно. Забравете за чужденци – с тях ЦСКА не е прокопсал и няма да прокопса. И Мирча Луческу да извикат, ефектът ще е нулев.

Николай Киров-Белия е нелош треньор, но за да се върнат белите дни на „Армията”, на „червените” им е нужен специалист с шампионски манталитет. Такъв, какъвто вече е бил в Борисовата градина – вдигал е титли и като играч, и като треньор. Това е, уважаеми господа шефове на ЦСКА, и вие, които не приемате най-подходящия вариант. Ама този вариант сега е повече от нужен, той е въпиющо необходим на изпадналия в колапс „армейски” колос. Стойчо Младенов се нарича той!

Я си спомнете кога за последно ЦСКА спечели титлата. И кой тогава беше начело на отбора? Я си спомнете колко пъти и кога тимът е ликувал на първото място в последните 20 и повече години?

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

1997 - ЦСКА е шампион, треньор е Георги Василев, а негов помощник Стойчо Младенов. 2003 година – шампион е ЦСКА с наставник Стойчо Младенов. 2005 година – шампион е ЦСКА начело с Миодраг Йешич. 2008 година – шампион е ЦСКА с треньор Стойчо Младенов. След това суша, суша и пак суша. Това са си почти цели 12 лета. Никак немалко, нали?

Екзекутора на Ливърпул има две титли като треньор и една като помощник. През 2012 беше близо до още един шампионски триумф, но го пробиха отвътре. Пробиха играчите му и го лишиха от първото място. И пробивът беше извършен от хора в Борисовата градина, а не в БФС или Разград...

Чета аз разни писания из социалните мрежи. Ама Стойчо се провалял в Европа, записвал бил срамни резултати срещу Мура и Зимбру. Хубаво, така е, това са факти. Ама нали първо искате титлата? Нека я спечели ЦСКА, пък после ще видим дали Младенов няма да поправи грешките си на европейската сцена.   

Тези обаче, които са против Стойчо, са малцинство. Повечето фенове на ЦСКА искат Екзекутора за треньор. А „червената” публика знае какво иска. Тя, както БЛИЦ многократно е писал, е най-големият капитал на клуба. Усети, че с Люпко нещата не вървят, възропта и сърбинът си тръгна. Сега феновете очакват промяната, очакват най-после шампионски поход, титли и купи. Четири години запалянковците стискаха зъби, търпяха и гласуваха доверие на настоящото ръководство. За тези период – само калъфки и нищо друго. Но търпението си има граници, но те изчезнаха и то полетя към небитието.

Както Кюстендилеца написа: „Единственото останало от славния армейски клуб е публиката”. Без нея ЦСКА е загубен. За да може да се върне и игровата слава на отбора, трябва нов треньор. Същият, който в неделя има финал за Купата на Казахстан. Дали ще го спечели или не, е без значение, ако най-сетне го повикат. Договорът му с Кайсар изтича след малко повече от месец. И дано този път не само го повикат, както вече два пъти се е случвало, а и го назначат. Така ще бъде назначено... възраждането на ЦСКА.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/16-ФИНАЛИ