Осъществилият трансфер в Палермо Ивайло Чочев благодари на всички в ЦСКА и най-вече на Стойчо Младенов за шанса, който му е гласувал преди време, привличайки го от Чавдар (Етрополе). 21-годишният ни национал говори днес пред родните медии след преминаването в клуба от Серия "А". Както вече стана ясно, Чочев подписа договор за 3 години с Палермо. На пресконференцията той беше с агента си Петьо Костадинов-Полковника.

Чочев разказа как се е стигнало до трансфера му в Палермо и защо е предпочел италианците пред Монако. Двамата споделиха, че футболът в сицилианския град е религия.

"Имаше няколко оферти, няколко запитвания. Не сме се хвърляли, колкото само и само да заиграя в чужбина. Бях готов да остана в ЦСКА, но преценихме, че е по-добре да премина зад граница, както и е по-добре и за ЦСКА. Серия "А" е едно от най-добрите първенства в света и решихме да приемем офертата. Имаше оферта и от Монако, имаше запитвания, водеха се преговори, но те казаха, че трябва да изчакаме, докато от Палермо бяха много настоятелни, постоянно контактуваха с нас и решихме, че това е най-добрият вариант", коментира Чочев.

"В Палермо ни посрещнаха много добре, бяха много щастливи, че съм приел да отида при тях", добави талантът. 

Думите му потвърди и неговият агент Петьо Костадинов. "Бяха много щастливи, че сме отишли да водим преговори. Палермо е един от клубовете в Италия с много силна връзка с феновете", каза Полковника, след което разказа любопитна история - "Таксиметровият шофьор, който ни взе, за да ни закара в хотела, си беше приготвил снимачна техника, за да си направи първа снимка с Чочев. Сами разбирате за какво става въпрос."
 
"Амбициите на Палермо са за едно добро представяне през новия сезон и евентуално влизане в евротурнирите. Очаквам да е много тежко, но на мен ми харесва, когато е трудно. Вярвам, че ще успея в Италия", продължи Чочев.

"Не успяхме да разгледаме града, но мисля, че ще ми хареса. Най-важното е, че там футболът е религия. Хората живеят с мачовете на Палермо", добави младокът, който днес ще посети тренировката на ЦСКА от 17 часа, за да се сбогува с досегашните си съотборници и всички в клуба.

"Искам да благодаря на моите съотборници в ЦСКА, на Стойчо Младенов и неговия щаб, на феновете, защото през целия сезон бяха с нас. Надявам се тази година отборът да играе още по-добре и да спечели титлата, защото е време ЦСКА да стане шампион, както и да влезе в групите на Лига Европа. Пожелавам го искрено", добави Чочев.  
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа