Босовете на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов успяха да спасят бунта за пари в клуба. Както БЛИЦ писа първи по-рано, половината от играчите били готови още в понеделник да подадат молби за разтрогване на договорите си, след като от три месеца не са вземали заплати.
 
Борисов обаче е уверил всички, че в понеделник и вторник задълженията ще бъдат изчистени и по този начин бунтът е бил париран.
 
“Да, двамата ни дадоха дума, че всичко ще е наред. Сега няма да има проблем да излезем в контролата с Локо (Пловдив). Дано спазят обещанието си”, лаконично коментираха играчи пред БЛИЦ.
 
След края на срещата с отбора, състояла се на стадион “Българска армия”, Димитър Борисов обяви пред медиите:
 
"Ние сме собственици и не можем да оставим отбора в безтегловно състояние. Все пак имаме някакви отговорности към тима. Сега излизам от срещата. Заедно с моя съдружник Иво Иванов бяхме при треньорите и футболистите. Говорихме с тях. Това, което им дължим, ще започнем да го погасяваме. В понеделник-вторник трябва да е изчистено всичко. „Титан”, започва да изчиства всички задължения. Това трябва да стане през септември-октомври. Смятаме, че в края на октомври ЦСКА няма да има никакви дългове и тогава може да продадем клуба. Ще обявим, че продаваме ЦСКА за между 14 и 15 милиона лева - чист, без грам задължения. Евентуално, който иска да го купи, да дойде, да го вземе на нулата и да няма някакви дела. Това може да стане и на разсрочено плащане – да речем до 2019 или 2020 година.”

„С „ЦСКА Възраждане“ проведохме разговори във вторник и имахме уговорка да ни се обадят в сряда. Тогава обаче разбрахме мнението им от БТА. Те не ни се обадиха предварително да ни кажат какво мислят, какво искат да направят “, добави босът на ЦСКА.
 
„Досега с премиера Бойко Борисов сме разговаряли няколко пъти по отношение на продажбата. Той винаги е подкрепял решението ни да продадем клуба. Оттук нататък не мога да кажа какво ще се случи.
В спортно-технически щаб няма да има никакви промени. Стойчо Младенов остава, всички футболисти остават, Венци Живков остава и Ваноли. Това са хората, които ще управляват ЦСКА. Надяваме се до края на октомври клубът да е чист от задължения“, каза още Димитър Борисов.