Константин Папазов коментира и пред БЛИЦ най-горещата тема в България през последните дни – акциите на Левски.

„Мисля, че ако нещо в годините съм успял да натрупам на база житейски опит, то е да мога да търся оправдание за постъпките на другите спрямо някое свое действие. Затова се опитвам да обуя обувките на г-н Васил Божков. Опитвам се през неговата призма да направя анализ на постъпките. Не мога да му се сърдя по никакъв начин, че не прати акциите на мен, както беше обещал. Мога да му се сърдя само, че не ме предупреди", заяви Тити.

"Всички действие, които той прави, за съжаление пред очите на цялата синя България, бяха за сметка и унижение на Левски. Последният  му акт тази сутрин за електронно гласуване може би не е лош, но той е свързан с много дълъг път от време. И с много условности, за които ние нямаме време. Смятам, че след 17 май синя България избра този, който най-много заслужава и този, когото всички обичат Левски и ще го последват. Левски е знаме. А знаменосецът се казва Наско Сираков! Затова от името на цяла синя България моля г-н Божков - ние направихме своя избор. Заради милионите, обичащи сини сърца, бъдете коректен и ни дайте част по-скоро шанс да направим всичко възможно да ви помогнем на вас да не записвате името си с черно букви в историята на Левски.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Мажоритарният собственик на клуба Георги Попов вече заяви, че смята Наско Сираков за най-подходящия притежател на акциите. Вероятно това е и ваше мнение, г-н Божков. Нека не губим повече време. Нека да спрем с приказките дотук, защото нашият патрон Васил Левски е казал: „Времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме.“

Що се отнася до реакцията на тръст „Синя България“ относно дарението на г-н Делян Пеевски - Левски е управляван винаги демократично. Това го прави различен от останалите. Тръст „Синя България“ направи много в периода между 28 април и 17 май. Те имат право на собствено мнение. Съжалявам обаче, че ще трябва да се повторя и ще дам отново пример за човешкото здраве. Аз вярвам в Господ и нека ме съди, ако правя грях. Искам да ми отговорят хората от тръста, ако хипотетично някой от тях беше болен и трябваше да ползва респираторен апарат за негово оцеляване, щеше ли да го откаже, като знае, че цяла България беше залята с такива апарати след даренията на Пеевски на повече от 20 болници. Нека не бъдем по-големи светци от папата, защото мога да припомня още един факт. През 2014 или 2015 година тръст „Синя България“ получи 3,33 процента дарение от Александър Ангелов. Това беше стойност от над 1 милион лева под формата на акции. Когато тези акции бяха в полза на Тръста, тогава Александър Ангелов не беше припознат като адвокат на Пеевски. Сега това дарение за Левски на стойност от цели 500 000 лева те не го приемат. Има неща, които не мога да разбера. В кой от двата случая от Тръста бяха искрени – през 2015 или вчера?

Това по никакъв начин няма да промени отношението ми към тях, защото свършиха много полезни работи за Левски и силно се надявам, че и в бъдеще ще го правят.

Аз знам, че ако днес преодолеем този тежък и критичен момент за клуба, от тук насетне всички грешки, които сме допуснали, ще бъдат коригирани, а най-голямата от тях е, че ние загубихме хората си. Левски ще се върне там, където е най-голямото му оръжие – в ръцете на синята общност. За да покажем веднъж завинаги, че нещо, което е правено с голяма любов, е обречено да успява. И никога да не загива.

Искам да използвам възможността на вашата огромна трибуна да се обърна към всеки, които обича Левски. Купете по един билет по 10 лева за 106-годишнината ни на 24 май, за да се гордеят вашите внуци и правнуци, че сте били част от миналото и сте помогнали да го има бъдещето. Г-н Божков, вие не може в момента да дарите пари. За рождения ден на Левски обаче вие може да подарите свободата му!", завърши Папазов.