Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев е убеден, че "сините" ще елиминират Литекс и ще се класират на 1/2-финал за Купата на България.

„Очаквам да продължим напред. Не мисля въобще за други варианти. Няма да коментирам какво са казали феновете. Нормално е да поставят ултиматум. Няма какво друго да очакваш в "Левски". Тук се искат само победи. Без значение дали е за първенство, за Купата или в някой друг турнир. Литекс не ме интересува. Гледам единствено играта на нашия отбор. Ако ние покажем това, което можем и трябва, няма да имаме никакви проблеми. Нормално е когато отборът е допуснал един, два или три по-важни мача да има негативни резултати и да има напрежение“, каза пред "Тема спорт" Иво Тонев.

Той допълни, че не се притеснява от Станислав Тодоров. „В наша посока ли да бъде съдийската подкрепа?! Гледах мача между Локо (Сф) и Лудогорец, според мен Тодоров изгони Кристиян Добрев много пресилено. До голяма това даде аванс на Лудогорец. Доколкото съм запознат има жалба от Локомотив. Така, че трябва да свири мача утре (б.а. - днес) като най-големият български съдия, като човек, който получи наряд в Шампионската лига. Трябва двата отбора да имат възможност да играят на терена без да се помага на единия или на другия. Съдията не трябва да е този, който да определя кой да отпадне и кой да победи. Не ме притеснява, че Станислав Тодоров е съдия. Той трябва да защити името си на съдия номер едно в България“, уточни шефът на "сините".

Тонев се върна и на ситуацията с отменения гол на Литекс на „Герена“ от Ахмед Ахмед. „Не искам да коментирам дали са били ощетени. Това малко насаждане на едно такова усещане, че в първия мач е имало грешки в техен ущърб. В този смисъл - Ахмед Ахмед първо даде фаул за нас, след това даде гол за тях, след това даде пак фаул за нас, така ли?! Аз не го разбирам по този начин и много ясно и точно се погрижихме цялата футболна общественост да види някои отсъждания на страничния съдия, който също беше наказан. В крайна сметка едно от тези решения на асистент рефера доведе до този фаул. Това беше нарушение за нас. Значи, да гледаме и по този начин нещата. Затова не искам да коментирам. Нека да не се връщаме назад в годините и за Литекс да говорим и за съдийство. В момента отдавам чест и уважение на клуба, че налага млади футболисти. Освен това имат доста национали. Цялото им ръководство може само да заслужат уважение за това, което се прави в момента. И това е пътят, по който трябва да всички български отбори да вървят“, завърши силният човек на „Герена“.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ