Треньорът на Черноморец Антон Велков заяви, че той е взел решение да отстрани Енис Хайри преди мача с “Левски”. Двубоят е в събота от 18:00 часа на стадион “Георги Аспарухов”. Изказването на наставника обаче е малко съмнително, тъй като според различни източници всички основни решения се взимат от Душан Буковац.

„Аз отстраних Хайри от отбора. Взех това решение, когато анализирах играта му срещу ЦСКА. Взех решението в неделя, в почивния ден след мача и първо информирах клубния президент Митко Събев и мениджъра Душан Буковац, а в понеделник уведомих и футболиста”, каза Тони Велков. От понеделник вторият капитан на “акулите” тренира отделно от отбора.

“Не е редно да се казва, че Хайри е единственият виновник за загубата от ЦСКА. За 2 месеца обръщах най-много внимание на този футболист, защото е много емоционален. Хайри тренира под знака на недоволството и мисли, че е ощетен от създалата се ситуация. Той смята, че през зимата е имало реални оферти за него от други клубове, в които е можел да направи крачка напред в кариерата си. Така той попадна в капана на негативното настроение. Отстраних го, за да се успокои, тъй като в това настроение не е полезен нито на отбора, нито на себе си. Моите уважения към всичко, което е направил, но смятам, че с това свое решение предпазвам и отбора, и футболиста”, аргументира се старши треньорът./БЛИЦ