Треньорът на Септември (София) Христо Арангелов бе ядосан от съдийството при загубата с 0:1 от Ботев (Враца) в решаващия бараж за място в efbet Лига. Той бе категоричен, че отсъдената дузпа е гавра, а благодарение на нея врачани спечелиха.

„За кое искате да говоря - за футбола или за човека, който реши мача? Получи се добър футбол, динамичен мач. И двата отбора имаха положения и играеха за победата. Стана хубав мач за зрителите, но един човек го развали. Гледахме ситуацията при дузпата, няма съприкосновение, за мен това е гавра. Цяла година работиш и идват не един, ами двама човека. Страничният съдия също не реагира. Цялата съдийска бригада си свърши перфектно работата. Това мога да кажа“, сподели Христо Арангелов след мача.

„Ние няма да изневерим на играта си, срещу който и да излезем да играем. Искаме да се надиграваме срещу противника, да пресираме, да изнасяме всяка една топка. Не мога да бъда недоволен от състезателите. Днеска беше завършекът, в който изиграха един перфектен мач. Като цяло ние взехме отбора десет дни преди началото на шампионата. Първият полусезон лъкатушихме. Сглобихме отбор от състезатели, които не бяха водили подготовка. Напуснаха ни основни състезатели. Щяхме да сме още по-убедителни, ако бяха останали. Отборът расте със всеки един мач. Доста голяма крачка направихме, защото повечето от състезателите за пръв път играха професионален футбол. Да направиш тази крачка от детския футбол, е доста добре и за клуба, и за играчите. Ако продължаваме да надграждаме, ще се справяме все по-добре. На нас ни беше трудно в началото да могат да го играят този футбол. За да можеш да разиграваш, ти трябва спокойствие. Бързо превключиха и започнаха да изпълняват изискванията ни“.

„Със сигурност политиката остава да налагаме млади футболисти. Преди два дни спечелиха Купата на този стадион. Гледаме да ги предпазваме. Има доста потенциал при тях. Другата година ще трябва да ги адаптираме към първия отбор. Това е пътят. Негативното е само хората, които предрешиха мача. Иначе целият сезон беше перфектен. Нормално е да имаме спадове“, добави наставникът на столичани.