Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

25-годишният футболист Хавиер Силвестър Мартина е пред трансфер в ЦСКА. Очаква се нападателят да се присъедини утре вечер към лагера на "армейците" в Караджасу, съобщава пратеникът на "Гонг" в Турция.

Мартина има холандски паспорт, но играе за националния отбор на Кюрасао - остров, разположен в южната част на Карибско море, близо до крайбрежието на Венецуела. Хавиер е родом от разпадналите се Холандски Антили. 25-годишният играч в момента е свободен агент. Висок е 175 см.

Юношеската кариера на Хавиер започва в Байлмер, след това преминава в отборите на Амстелвеен Хеемраад и Омниуърлд. Мартина е част от юношеските формации на Аякс през периода 2005-2008 г. От 2008 до 2010 г. е част от първия състав на тима от Амстердам и има записани 2 мача. През 2010-а играе под наем в Харлем, където взима участие в 1 мач. За последно Хавиер Мартина играе за отбора на Торонто. В тима от Мейджър Сокър Лигата е бил съотборник с германския национал Торстен Фрингс.

За Торонто Мартина има 23 мача и 2 отбелязани гола. Той е освободен от канадския отбор на 23 ноември 2011 година.

25-годишният играч има 10 мача за националния отбор на Холандия до 19 години, а също така 11 мача и 2 гола за формацията на "лалетата" до 20 години. Мартина вече има 3 срещи за националния отбор на Кюрасао.