ЦСКА успя да спечели с 2:1 гостуването на Лудогорец в полуфинала-реванш за Купата на България и с общ резултат 3:2 се класира за битката за трофея. На 19 май "червените" ще спорят с Арда (Кърджали) на финала на Националния стадион "Васил Левски".

Срещата в Разград тази вечер беше изключително интригуваща. Избраниците на Любослав Пенев успяха да поведат с 2:0 и да направят голяма крачка към финала (б.р. - двубоят в София завърши 1:1). Още в третата минута Енрике Рафаел откри резултата, а в 36-ата Георги Йомов удвои. Резервата Елвис Ману намали за домакините в 73-ата минута, но шампионите не успяха да сътворят чудото. Густаво Бусато се намеси решително в няколко ситуации, а веднъж и гредата беше негов верен помощник - след изстрел на Кирил Десподов. 

В края на двубоя на "Хювефарма Арена" се стигна до грозни сцени, а съдията Георги Кабаков изгони с червени картони Любослав Пенев, както и двама футболисти. Треньорът на ЦСКА се нахвърли на Алекс Сантана, който посече Митко Митков пред погледа му. За кратко се заформи меле, а Кабаков отстрани Пенев, пращайки го на трибуните. На Сантана беше показан директен червен картон, но и ЦСКА остана с 10 човека. За втори жълт картон беше изгонен Иван Турицов, който бе сред участниците в мелето.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Срещата започна отлично за "армейците", които откриха резултата още при първата си атака. В третата минута Жорди Кайседо беше изпуснат от защитата на Лудогорец след подаване на Амос Юга. Нападателят нахлу в наказателното поле, където бе блокиран от Оливие Вердон, но все пак успя да прокара топката към връхлитащия Енрике Рафаел, който отблизо не остави шанс на Кристиан Кахлина - 0:1. 

В 21-ата минута Тиаго Родригес получи контузия и предаде капитанската лента на Жеферсон. Преди да бъде заменен обаче португалецът получи много хубав пас от Кайседо и засече с глава, но Кахлина успя със сетни усилия да избие в ъглов удар. В игра се появи Федерико Варела, който зае позицията на Тиаго Родригес.  

В 32-ата минута и Валдас Дамбраускас трябваше да извършва принудителна смяна. Контузеният Абел Анисе отстъпи място на Доминик Янков. 

В 36-ата ЦСКА нанесе втория си удар по шампионите, удвоявайки аванса си. Варела пусна отлично извеждащо подаване към Енрике Рафаел, който центирира отляво към непокрития Георги Йомов и българският национал прониза Кахлина - 0:2. 

Малко преди почивката прехвърчаха искри на терена след сблъсък между Джордан Икоко и Енрике Рафаел. Съдията Георги Кабаков се намеси и охлади страстите.

И второто полувреме беше много оспорвано. В 55-ата минута Кахлина се намеси решително след удар на Йомов от малък ъгъл и не му позволи отново да се разпише. Минути по-късно Десподов беше изведен очи в очи с Бусато, но не успя да го преодолее. В 65-ата минута бившият футболист на ЦСКА удари греда. 

В 73-ата минута резервата Елвис Ману намали на 1:2. Сисиньо пробва пас, получи се рикошет, топката достигна до Вандерсон, който с пета я продължи към Ману и той реализира с удар по земя във вратата на Бусато. 

До края на реванша най-запомнящото се беше напрежението, което възникна след фаул на Алекс Сантана срещу резервата Митко Митков. Любослав Пенев се нахвърли на играча на Лудогорец, искайки му обяснение, а Кабаков го изгони. Същото се случи и със Сантана и Турицов и така двата отбора завършиха с по десет човека. 

ЦСКА е финалист за Купата на България за втора поредна година, след като успя да отстрани Лудогорец от турнира за четвърти път. 

През миналия сезон "червените" се разминаха с трофея - загуба след дузпи от Локомотив (Пловдив).

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 1:2 (2:3 общ резултат)
0:1 Енрике Рафаел (3), 0:2 Георги Йомов (36), 1:2 Елвис Ману (73)
(1:1 в първата среща)

Най-интересното от полуфинала-реванш по минути:
1 - Начало на срещата. 
3  ГОЛ! ЦСКА успя да поведе още при първата ситуация пред вратата на Лудогорец. Енрике Рафаел откри резултата - 0:1. Защитата на "орлите" изпусна Жорди Кайседо, който нахлу в наказателното поле и подаде към връхлитащия Рафаел и той отблизо не остави шанс на Кахлина. 
7  Мено Кох надскочи Алекс Сантана след центриране от корнер, насочи топката с глава към мрежата на Кахлина, прати я над напречната греда в аут.
10  Клаудиу Кешерю засече с глава центриране на Кирил Десподов, топката прелетя покрай вратата.
13 - Спасяване с една ръка на Бусато след далечен удар на Кирил Десподов.
21 - Оказва се медицинска помощ на Тиаго Родригес, който е получил травма. 
22  Страхотно спасяване на Кахлина, който с върха на пръстите си изби топката след удар на Тиаго Родригес. Топката летеше в левия ъгъл на вратата на Лудогорец.
23  Жълти картони за Тиаго Родригес и Оливие Вердон.
27  Тиаго Родригес не може да продължи, отстъпва място на Федерико Варела.
29 - Абел Анисе получава медицинска помощ. Изглежда не може да продължи участие в реванша.
32  Доминик Янков влиза на мястото на Анисе.
36  ГОЛ! 0:2! Георги Йомов удвоява преднината на ЦСКА! Резервата Федерико Варела подаде към Енрике Рафаел, който продължи за непокрития в близост до Кахлина Йомов и националът отблизо прати топката във вратата.
38  Жълт картон на Енрике Рафаел за симулация.
40  Йомов центрира отдясно, Енрике Рафаел засече със задна ножица и прати топката покрай вратата в аут.
45 - Джордан Икоко и Енрике Рафаел се сблъскаха край тъчлинията и за кратко настана меле. Съдията Георги Кабаков бързо се намеси и охлади страстите.
45 - Добавеното време е 5 минути.
45+5 - Край на първото полувреме.
-------------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  Сисиньо заменя Джордан Икоко.
53  Жълт картон за Антон Недялков за фаул срещу Турицов.
55  Нова отлична намеса на Кахлина. Вратарят на Лудогорец изби в корнер силен удар на Йомов от малък ъгъл.
57  Елвис Ману влиза на мястото на Кешерю.
62  Отлична намеса на Бусато. Десподов беше изведен сам срещу стража на ЦСКА, стреля, но право в тялото му.
62  Жълт картон за Юрген Матей.
63 - Кахлина улови топката след удар на Кайседо.
65  ГРЕДА! Десподов изпълни пряк свободен удар на добра позиция, топката се отби в дясната греда на вратата на Бусато.
69  Любослав Пенев извършва две смени. Йомов отстъпва място на Бисмарк Чарлс, а Кайседо е заменен от Греъм Кери.
70  Кахлина спаси удар на Варела.
72  Жълт картон за Амос Юга, който задържа Алекс Сантана.
73  ГОЛ! Лудогорец намали изоставането - 1:2! Елвис Ману се разписа. Сисиньо пробва пас, получи се рикошет, топката достигна до Вандерсон, който с пета я продължи към Ману и той реализира с удар по земя във вратата на Бусато. 
74  Жълт картон за Турицов за фаул срещу Доминик Янков.
82  Митко Митков влиза в игра за ЦСКА, Енрике Рафаел е сменен.
82  Жълти картони за Бисмарк Чарлс и Брадли Мазику.
86  ЧЕРВЕН КАРТОН! Съдията Георги Кабаков изгони Любо Пенев. Треньорът на ЦСКА се нахвърли на Алекс Сантана, който пред погледа му фаулира Митко Митков.
87   ЧЕРВЕНИ КАРТОНИ за Иван Турицов и Алекс Сантана. Играчът на ЦСКА е отстранен за втори жълт картон. Сантана получи директен червен картон.
90 - Добавеното време е 5 минути.
90+3  Жълт картон за Бусато.
90+5 - Край на реванша. ЦСКА победи Лудогорец с 2:1 и се класира на финала за Купата на България.

Лудогорец
ЛУДОГОРЕЦ: 1.Кристиан Кахлина, 3.Антон Недялков , 21.Драгош Григоре, 24.Оливие Вердон , 22.Джордан Икоко (46  4.Сисиньо), 12.Абел Анисе (32  64.Доминик Янков), 7.Алекс Сантана , 11.Кирил Десподов,  88.Вандерсон, 95.Каули Оливейра, 28.Клаудиу Кешерю (к) (57  10.Елвис Ману )
Резерви: 23.Пламен Илиев, 4.Сисиньо, 5.Георги Терзиев, 32.Жосуе Са, 10.Елвис Ману, 25.Стефан Баджи, 64.Доминик Янков
Треньор: Валдас Дамбраускас

PFC CSKA Sofia
ЦСКА: 1.Густаво Бусато , 19.Иван Турицов , 2.Юрген Матей , 4.Мено Кох, 18.Брадли Мазику , 3.Жеферсон, 21.Амос Юга , 7.Енрике Рафаел  (82  6.Митко Митков), 10.Георги Йомов  (69  17.Бисмарк Чарлс ),  20.Тиаго Родригес (к)  (27  5.Федерико Варела), 30.Жорди Кайседо (69  8.Греъм Кери)
Резерви: 25.Димитър Евтимов, 5.Федерико Варела, 6.Митко Митков, 8.Греъм Кери, 17.Бисмарк Чарлс, 27.Мартин Смоленски, 28.Пламен Гълъбов
Треньор: Любослав Пенев 


Разград, стадион "Хювефарма Арена"
Съдия: Георги Кабаков

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение