Шефовете на ЦСКА са обсъждали късно снощи ситуацията около Базил де Карвальо, който сензационно бе върнат от “Левски” в Локомотив (Пд). Източници на БЛИЦ разкриха, че “червените” следят с интерес случващото се и са готови да цакат вечния си съперник. Те подготвят контраудар,  за да привлекат сенегалеца в Борисовата градина. За целта лично собственикът на ЦСКА Димитър Борисов ще разговаря с боса на “черно-белите” Константин Динев.
 
На “Армията” обаче искат да се уверят първо, че контузията на Де Карвальо в рамото не е много сериозна и че той ще се възстанови напълно в края на февруари или най-късно в началото на март. Както е известно, именно тогава се подновява футболното ни първенство.
 
От “Левски” обявиха, че травмата на сенегалското острие е хронична и поради тази причина се отказват от него. Самият футболист обаче обяви, че ще е на линия до края на следващия месец. Зад кулисите упорито се говори, че на “Герена” се преобърнали на 180 градуса, след като опитите им да продадат Гара Дембеле удрят на камък.
 
“Да, така е. Имаме идея на привлечем Де Карвальо. Ние почти сигурно ще продадем Маркиньос, а не е изключено да трансферираме и още един футболист. Милен Радуканов разполага с двама чисти нападатели – Шеридън и Платини, но бразилецът например може да играе от по-задна позиция. Треньорът ни заяви, че няма нищо против да се подсилим с още един човек в атаката. С него също обсъдихме варианта "Бази де Карвальо”, коментираха пред БЛИЦ източници от ЦСКА.
 
Базил де Карвальо беше набелязан от “червените” още през есента. Тогава дори се заговори, че Димитър Борисов се е споразумял с Коко Динев да вземе сенегалеца през зимната пауза. Впоследствие “Левски” изпревари ЦСКА по начина, по който отмъкна и Гара Дембеле миналото лято от “Лаута”.