Нов конфликт може да възникне между вечните врагове в нашия футбол в навечерието на реванша за Купата на България. Вечното дерби е на 19 декември от 16,00 на Националния стадион. Този път обект на спор е отоплението на терена.

От ръководството на съоръжението са в неведение кой ще плати разходите в студа. Както е известно, на 1 ноември ръководството на ЦСКА разпространи декларация срещу решението на БФС за двата мача с "Левски" за Купата на България. Първият двубой се игра на 16 ноември (0:0).

Хората от "Армията" публикуваха протокол с подписите на представители на двата клуба, както и на хора от БФС, ПФЛ и Национална спортна база. В протокола ясно се вижда, че ЦСКА и "Левски", а и въпросните останали страни, са стигнали до договорка първата среща да е на 17 ноември, а не на 16-ти. Промяната дойде без съгласието на двата клуба, а по решение на телевизията, която притежава правата за излъчване на футболното ни първенство.

Декларацията на ЦСКА бе доста остра. "Недоумяваме как не се зачита петстранен протокол, не се зачита и дори грубо се погазва разбирателство между клубовете. Поради тези причини, ЦСКА София отказва да поеме част от разноските за отоплението на терена на Националния стадион „Васил Левски”, за реванша за Купата на 19-и декември, въпреки че така е записано в подписания протокол. Тъй като меко казано не сме доволни, от различните критерии, с които се гледа на нас, или както е казал народа „с двоен аршин”, реагираме остро и Ви информираме, че в знак на протест спираме от участие в приятелски и квалификационни мачове юношеските и младежките си национали за неопределено време.

При цялото ни уважение към другите клубове, ние сме ЦСКА и няма как да търпим негативно и целенасочено отношение към нашия Клуб. Никога и по никакъв повод”, завърши декларацията.

С една дума “армейците” няма да дадат и лев за парно. Това може да обтегне още повече и без това не особено приятелските отношения между “сини” и “червени”.