ЦСКА и Левски завършиха 0:0 в оспорвано вечно дерби на Националния стадион "Васил Левски". Мачът беше от шампионския плейоф в Efbet Лига (27 кръг) и предложи много емоции на зрителите. Гол обаче така и не падна, въпреки че имаше ситуации и пред двете врати. 

"Армейците" могат повече да съжаляват, тъй като в края пропуски направиха Маурисио Гарсес, появилият се като резерва Федерико Варела и Жеферсон. Също така трябва да се отбележи, че вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов пази на висота днес. Стражът на "червените" в няколко ситуации се намеси решително и не позволи на играчите в синьо да му отбележат попадение. 

Нулевото равенство е второ поредно между ЦСКА и Левски, след като и на 6 март дербито завърши 0:0.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Двубоят днес беше дебют за новия треньор на ЦСКА Алан Пардю, който замени Стойчо Младенов. Левски пък днес беше без наказания Станимир Стоилов и край тъчлинията указания на футболистите даваше Цанко Цветанов.   

Агитките на двата гранда създадоха страхотна атмосфера на Националния стадион, а след равенството разликата от 10 точки между двата отбора се запазва. ЦСКА е втори с 53, а Левски има 43. Лидерът Лудогорец е с 64 точки преди домакинството си на Славия (днес от 20:00 часа).

Първото полувреме завърши без нито един точен удар към двете врати. След почивката "червените" и "сините" значително вдигнаха оборотите. В началото на второто полувреме Пардю замени Яник Вилдсхут с Йоан Баи. 

В 52-ата минута Илиян Стефанов получи жълт картон след шпагат в наказателното поле на ЦСКА, което му донесе наказание за реванша с Лудогорец заради натрупани жълти картони. 

В 57-ата контраатака на ЦСКА изведе Баи отляво в наказателното поле на Левски, французинът върна към нахлуващия Греъм Кери, който стреля към далечния ъгъл, Михайлов обаче се разтегна и успя в последния момент да избие в корнер. В 62-ата Билал Бари се откъсна сам срещу Димитър Евтимов, вратарят на ЦСКА се намеси решително и спаси. Малко след това той отрази и удар на Уелтън.

В 72-ата минута Гарсес прати топката във вратата на Левски, но попадението беше отменено заради засада. Три минути след това Иван Турицов получи жълт картон и ще бъде наказан за два мача заради натрупани 9 жълти от началото на сезона.

В 84-ата минута беше най-чистото положение в мача. Маурисио Гарсес беше изведен от Мухар сам срещу Михайлов, но стреля високо над вратата на Левски. До края пропуски направиха още Варела и Жеферсон и вечното дерби завърши 0:0.

Следващите мачове на ЦСКА и Левски са реваншите от полуфиналите за Купата на България. "Червените" приемат Славия на 21 април (четвъртък) - от 19:00 часа. В първата среща "армейците" победиха с 2:0. 

На 22 април (Разпети петък) Левски приема Лудогорец, след като спечели с 3:2 в Разград. Реваншът на "Герена" е от 19:00 часа.
 

 


ЦСКА - ЛЕВСКИ 0:0

По-важното от дербито по минути:
1 - Начало на срещата.
6 - Пробив на Уелтън по лявото крило, бразилецът центрира, Димитър Евтимов улови топката.
8 - Вилдсхут напредна отляво и подаде към Греъм Кери пред наказателното поле на Левски, топката беше изчистена в корнер.
11 - "Сините" организираха контраатака, Уелтън напредна опасно, надбягвайки Брадли Мазику, но стреля неточно и високо над вратата на Евтимов.
17  Марин Петков падна за дузпа, претендирайки за нарушение на Брадли Мазику. Такова обаче нямаше и съдията Георги Кабаков не се подлъга, оставайки безмълвен.
20  Пропуск на Илиян Стефанов. Oфанзивният играч на Левски преодоля няколко съперници в червено, навлезе в наказателното поле на ЦСКА и опита да вкара с удар в далечния ъгъл, топката прелетя в аут. 
26 - Пробив на Гарсес отдясно, подаване към Кайседо, точно пред погледа му Сундберг успя да изчисти.
31 - Опасен пробив на Уелтън вляво, бразилецът центрира остро, топката се отби в тялото на скочилия на шпагат Иван Турицов и излезе в корнер.
34 - Удар на Краев от малък ъгъл, Евтимов не е затруднен и сигурно лови топката.
36  Първи жълт картон. Получи го Амос Юга за фаул срещу Илиян Стефанов в центъра на терена.
43 - Мазику подаде на Греъм Кери, който стреля от дистанция, но крайно неточно в аут.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1  Жълт картон за Греъм Кери, който посече Краев пред наказателното поле на ЦСКА. При последвалото изпълнение "сините" не затрудниха ЦСКА.
45+2 - Край на първото полувреме.
--------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  Aлан Пардю замени Яник Вилдсхут с Йоан Баи. 
52  Жълт картон за Илиян Стефанов, който направи шпагат в наказателното поле на ЦСКА в опит да достигне до подадената от Марин Петков топка, но Мено Кох беше фаулиран. Това означава, че Стефанов ще бъде наказан за реванша с Лудогорец на полуфиналите за Купата на България. Oфанзивният играч на Левски ще изтърпява санкция заради натрупани картони.
56  Жълт картон и за Уелтън. Бразилецът фаулира Турицов край тъчлинията.
57  Николай Михайлов изби топката с една ръка в корнер след удар на Греъм Кери.
59  Жълт картон за Жеферсон за фаул срещу Филип Кръстев.
62  Отличен шанс за Билал Бари, който се откъсна сам срещу Димитър Евтимов, но се забави и не успя да го преодолее. Вратарят на ЦСКА се намеси решително и спаси.
64  Евтимов отново спасява, този път изстрел по земя на Уелтън.
72  OTMEНЕН ГОЛ! Гарсес вкара, но беше в засада и попадението логично не е зачетено.
74  Федерико Варела заменя Греъм Кери.
75  Жълт картон за Иван Турицов, който повали Уелтън край тъчлинията. Защитникът на ЦСКА ще бъде наказан за два мача заради натрупани 9 жълти картони от началото на сезона.
76  Първа смяна за Левски. Марин Петков излиза, в игра се появи Патрик-Габриел Галчев.
77 - Евтимов лови топката, която Ван дер Каап насочи с глава към вратата му след центриране на Филип Кръстев.
84  Маурисио Гарсес пропиля отличен шанс за гол! Играчът на ЦСКА беше изведен от Мухар, озова се сам срещу Михайлов, но стреля високо над вратата на Левски.
88  Иван Горанов влиза за Левски, Уелтън излиза.
90  Гарсес отстъпи място на Георги Йомов.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+1  Кайседо е заменен от Калоян Кръстев.
90+2  Пропуск на Варела, ще последва корнер за ЦСКА.
90+3  Жеферсон също не успя да вкара и нулевото равенство се запазва. Играчът на "армейците" засече с глава топката, която прелетя на сантиметри над напречната греда. 
90+3 - Край на мача. ЦСКА и Левски завършиха 0:0.


ЦСКА: 25.Димитър Евтимов, 19.Иван Турицов, 21.Амос Юга , 4.Мено Кох (к), 18.Брадли Мазику, 24.Карло Мухар, 3.Жеферсон , 27.Маурисио Гарсес (90  10.Георги Йомов), 8.Греъм Кери  (74  5.Федерико Варела), 30.Яник Вилдсхут (46  7.Йоан Баи), 9.Жорди Кайседо (90+1  14.Калоян Кръстев)
Резерви: 1.Густаво Бусато, 7.Йоан Баи, 15.Тибо Вион, 29.Томас Лам, 5.Федерико Варела, 10.Георги Йомов, 14.Калоян Кръстев
Треньор: Алан Пардю

Левски София
ЛЕВСКИ: 13.Николай Михайлов, 5.Келиан ван дер Каап, 23.Ноа Сундберг, 6.Цунами, 91.Драган Михайлович, 8.Андриан Краев, 14.Илиян Стефанов , 17.Уелтън (88  4.Иван Горанов), 30.Филип Кръстев, 88.Марин Петков (76  22.Патрик-Габриел Галчев), 19.Билал Бари    
Резерви: 1.Пламен Андреев, 4.Иван Горанов, 22.Патрик-Габриел Галчев, 10.Радослав Цонев, 34.Димитър Андонов, 39.Васил Димитров, 71.Антоан Стоянов 
Треньор: Цанко Цветанов


София, Национален стадион "Васил Левски"
Съдия: Георги Кабаков

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022

Снимки: АНТОН УЗУНОВ