И днешното вечно дерби няма да събере политическия елит на България. Макар 20 депутати да се сдобиха с пропуски от домакина ЦСКА. По заповед на новия шеф Георги Илиев-Майкъла нито една покана не отиде при политиците безплатно. Всеки си цака 30 или 50 лева, за да гледа ЦСКА - "Левски", който стартира в 16:00 часа на Националния стадион "Васил Левски" и ще бъде предаван директно по БНТ.

Специална покана има само за шефа на МВР Цветан Цветанов, пише "Стандарт". Вицепремиерът е тренирал лека атлетика при "червените". Той обаче е в чужбина и отговорил, че може да дойде на стадиона, ако се прибере навреме.

Получените ВИП места "Левски" раздаде само на членове на клубната управа и на семействата на играчите.

Страстите на дербито започнаха да завладяват и парламента.

"Надявам се "Левски" да почне да бие всички поред, както беше едно време", каза пред "Стандарт" депутатът от СДС Йордан Бакалов. Той с интерес ще проследи мача, но не пожела да прави прогнози. За разлика от него "синия" Кирчо Димитров отсече, че резултатът ще е в полза на ЦСКА. "Давам 2:1 за "червените". Въпреки че съм син депутат, съм заклет "цесекар". На дербито няма да мога да отида. Съжалявам, защото и времето ще бъде хубаво", сподели Димитров. Той се надява по време на мача, който щял да бъде с голяма интрига и доста оспорван, да няма вандалщини. "Агитките трябва да са спокойни, за да предразположат футболистите да покажат на какво са способни", категоричен беше Димитров. Когато има възможност, политикът не пропуска да подкрепя на живо своя любим отбор на стадиона.

Победа за ЦСКА с 2:1 прогнозира и шефката на правната комисия Искра Фидосова, която е известна като голям фен на футбола. ГЕРБерката ще гледа дербито задължително.

"Няма да мога да проследя мача, но ЦСКА трябва да бие", каза и Огнян Стоичков, шеф на парламентарната комисия по образование и спорт. Той прогнозира резултат 3:1 за "червените". И в тон с актуалните скандали в ресора се пошегува, че вече е разиграл черно тото за дербито.

"Аз съм "цесекарче" и желая успех на Жоро Майкъла /б.р. новия шеф на ЦСКА/", каза соцдепутатът Румен Петков. Той още не е решил дали да гледа баскетбол в Правец или да отиде на стадиона за мача с "Левски".

Както много фенове на други отбори зам.-шефът на депутатите от ГЕРБ Димитър Главчев също ще е пред телевизора с биричка за вечното дерби. Икономистът от властт е фен на "Славия", но в никакъв случай няма да пропусне сблъсъка между "сини" и "червени" на терена.

2:1 за ЦСКА, пророкува и Волен Сидеров, лидер на "Атака". "Като малък бях от тогавашния ЦДНА и оттогава съм им фен. В предстоящия мач ще има общо три гола, като два от тях ще са във вратата на "Левски", добави националистът.