ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

ЦСКА размаза Хебър с 4:0 в мач от 14-ия кръг на efbet Лига и излезе на върха във временното класиране. Дюкенс Назон (32, 56) и Браян Морено (61, 71) вкараха по два гола за успеха. Дебют за домакините направи Марселино Кареасо, който започна титуляр, а за първи път в групата попадна и Симеон Александров, който също дебютира, влизайки като резерва в 66-ата минута на мястото на Маурисио Гарсес.

"Армейците" взеха инициативата от началото и в 6-ата минута след центриране отдясно на Маурисио Гарсес топката стигна до Линдсет на втора греда, но норвежецът не успя да я засече както трябва и тя излезе в аут. Минута по-късно Назон стреля, но изпрати топката високо над вратата.

В 10-ата минута Назон бе изведен в наказателното поле, Хадим Ндиае излезе да го посрещне, а нападателят опита пас встрани, но защитник на Хебър изби топката. Осем минути след това гостите от Пазарджик отправиха първи точен удар към вратата. Георги Търтов стреля по диагонала, Бусато не успя да се намеси добре и изби топката, но нямаше негов съотборник, който да направи добавка.

В 26-ата минута Назон опита да изведе Марселино, но Хадим Ндиае внимаваше, излезе и пресече паса. Шест минути по-късно вратарят на гостите сгреши, след като получи топката от свой защитник и опита да я ритне напред, но тя се удари в крака на Марселино и отиде в Дюкенс Назон. Нападателя направи няколко крачки и вкара за 1:0.

В 42-ата минута след страхотна контраатака Жераир Шегоян получи топка зад защитата на съперника и с хубав удар по диагонала вкара топката в мрежата. Голът обаче не бе зачетен, тъй като реферите прецениха, че има нарушение в началото на атаката на Линдсет срещу Октай Хамдиев и така арменецът ще почака за първо попадение с червения екип. Първоначално Ивайло Ненков зачете попадението, но ВАР асистента Георги Димитров прецени, че има нарушение, а след преглед Ненков потвърди неговото мнение. Треньорът на ЦСКА Саша Илич получи жълт картон заради бурния си протест срещу решението на съдиите. Малко след това Пламен Крумов от гостите игра с глава и извади топката в аут, но в крайна сметка бе отчетена засада при центрирането.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

На почивката треньорът на гостите Владимир Манчев смени вратаря Хадим Ндиае с Петър Дебърлиев, а минута след подновяването на играта домакините изпълниха пряк свободен удар. Шегоян центрира, Марселино опита да играе с глава, но топката се удари в тялото на играч на Хебър.

В 54-ата минута Юрген Матей можеше да си отбележи автогол при центриране отдясно, но топката мина близо до гредата и излезе в корнер. Две минути след това Дюкенс Назон получи топката от Марселино Кареасо, финтира Пламен Крумов и с удар от границата на наказателното поле удвои аванса на домакините за 2:0. Пет минути по-късно влезлият като резерва Браян Морено получи топката в наказателното поле и успя да я вкара в мрежата на Дебърлиев за 3:0.

В 71-ата минута Браян Морено вкара и втори гол, след като получи топката от Марселино, навлезе в наказателното поле и с хубав удар се разписа за 4:0. Четири минути след това Петър Дебърлиев спаси удар на Марселино, а в 77-ата минута Алехандро Серано получи червен картон за грубо влизане в краката на Браян Морено и гостите останаха в намален състав. Три минути преди края на редовното време Брадли Де Нойер се озова в добра позиция, но шутира в аут.

След убедителната девета победа за сезона ЦСКА събра 28 точки и излезе с една пред ЦСКА 1948 на върха във временното класиране. Хебър остава на 13-о място с 10 точки.

ЦСКА – ХЕБЪР 4:0
1:0 Дюкенс Назон (32), 2:0 Дюкенс Назон (56), 3:0 Браян Морено (61), 4:0 Браян Морено (71)

Най-важното от мача по минути:
1-Начало на срещата.
6 - Маурисио Гарсес центрира към Джонатан Линдсет, но норвежецът не успя да отправи добър удар.
10 - Дюкенс Назон проби в наказателното поле, след което реши да комбинира, а защитник на гостите внимаваше и изби топката.
18 - Георги Търтов отправи първия точен удар за гостите, Бусато не успя да се намеси добре и изби топката, но нямаше футболист на Хебър, който да направи добавка.
26 - Дюкенс Назон опита да изведе Марселино, но Хадим Ндиае внимаваше, излезе и пресече паса.
32 - ГОООЛ за ЦСКА! Вратарят Хадим Надиае получи топката от свой защитник, опита да я ритне напред, но тя се удари в крака на Марселино и отиде в Дюкенс Назон, който направи няколко крачки и с първия точен удар за "червените" вкара за 1:0.
39 - Ндиае пусна пас наляво, но Маурисио Гарсес взе топката, тръгна по фланга и опита да подаде към Назон, а вратарят успя да поправи грешката си.
42 - Жераир Шегоян получи топка зад защитата на съперника и с хубав удар по диагонала вкара топката в мрежата. Голът обаче не бе зачетен, тъй като реферите прецениха, че има нарушение в началото на атаката на Линдсет срещу Октай Хамдиев.
43 - Пламен Крумов от гостите игра с глава и извади топката в аут, но в крайна сметка бе отчетена засада при центрирането.
45 - Край на първата част!
.......................................................
46 - Начало на второто полувреме.
47 - Шагоян центрира, Марселино опита да играе с глава, но топката се удари в тялото на играч на Хебър.
54 - Юрген Матей можеше да си отбележи автогол при центриране отдясно, но топката мина близо до гредата и излезе в корнер.
55 - Арсенио Валпорт отправи точен удар в ръцете на Бусато, но при вдигнат флаг за засада.
56 - ГОООЛ за ЦСКА! Дюкенс Назон получи топката от Марселино Кареасо, финтира Пламен Крумов и с удар от границата на наказателното поле удвои аванса на домакините за 2:0.
61 - ГОООЛ за ЦСКА! Браян Морено се появи на терена и по-малко от 2 минути игра се разписа, след като получи топката в наказателното поле и успя да я вкара в мрежата на Дебърлиев за 3:0.
66 - Симеон Александров влезе на мястото на Маурисио Гарсес и направи своя дебют за "червените".
71 - ГОООЛ за ЦСКА! Браян Морено получи топката от Марселино, навлезе в наказателното поле и с хубав удар се разписа за 4:0.
75 - Петър Дебърлиев спаси чисто положение за домакините след удар на Марселино, който бе изведен от Браян Морено.
77 - Алехандро Серано от гостите бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение.
87 - Брадли Де Нойер се озова в добра позиция, стреля, но изпрати топката в аут.
90+4 - Край на мача! ЦСКА размаза Хебър с 4:0 и излезе на върха във временното класиране.

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матей (к), 6. Християн Петров, 5. Брадли Де Нойер, 21. Амос Юга (6615. Тибо Вион), 7. Джонатан Линдест (698. Станислав Шопов), 26. Марселино Караеасо, 27. Маурисио Гарсес (6618. Симеон Александров), 9. Дюкенс Назон  (6011. Лазар Туфегджич), 23. Жираир Шагоян (6028. Браян Морено )
Резерви: 25. Димитър Евтимов, 13. Галин Минков, 15. Тибо Вион, 11. Лазар Туфегджич, 28. Браян Морено, 8. Станислав Шопов, 18. Симеон Александров
Треньор: Саша Илич

Хебър: 22. Хадим Ндиае (461. Петър Дебърлиев ), 28, Осира Корнел, 27., Роберт Мазан  (8411. Цветелин Тонев), 10. Пламен Крумов, 19. Муса Сила, 3. Богомил Божуркин (к), 8. Алехандро Серано, 97. Венсан Марсел (8023. Клаудио Бонани), 98. Георги Търтов, 17. Арсенио Валпорт (6739. Ивайло Михайлов), 77. Октай Хамдиев (679. Анерсинола Есеола)
Резерви: 1. Петър Дебърлиев, 11. Цветелин Тонев, 15. Милан Кременович, 5. Мартин Михайлов, 23. Клаудио Бонани, 9. Анерсинола Есеола, 39. Ивайло Михайлов
Треньор: Владимир Манчев

Стадион: "Българска армия", София
Съдия: Ивайло Ненков

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК