Ръководството на ЦСКА разпространи декларация след скандалите, съпътствали домакинството на Ботев (Пловдив). Мачът стартира в 18:00 часа, а преди него имаше ексцесии на стадион "Българска армия". 

Война в ЦСКА! Ядосани фенове атакуваха футболистите, летят бутилки и банани

Група недоволни фенове не позволи на футболистите да влязат през централния вход на стадиона, което наложи играчите да бъдат вкарвани към съблекалнята откъм сектор "Б". Имаше обиди, включително и срещу Гриша Ганчев. Към играчите полетяха банани и бутилки минерална вода.  

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Изявлението на "червените", публикувано в официалния сайт на клуба: 

"Aрмейци,

Клубът ни разбира разочарованието и недоволството на всички, които обичат отбора, но за съжаление не можаха да бъдат зарадвани с добра игра и трофей на финала. Осъзнаваме, че с неубедителното си представяне в този мач, както и през пролетния полусезон, тимът е големият длъжник на публиката. Приемаме градивна критика към играчи, треньори и ръководство.

Всички наши фенове имат пълното право да търсят развитие и да изискват промяна, да критикуват конструктивно и да предлагат решения. Но начин, който съсипва имиджа на клуба и може да доведе до тежки последици в международен план, вярваме, не е правилният. Това не е пътят да докажем, че сме европейски клуб, към чието израстване се стремим и ще предприемем спешни мерки да постигнем.

Категорично не приемаме да се стига до крайности и ексцесии, да се заплашват и атакуват футболистите на расова основа, да се чупи и поврежда имущество на стадиона, да се саботира провеждането на двубоя с Ботев и всякакви други прояви в разрез с нормалното поведение.

Гневът, яростта и омразата със сигурност няма да доведат до положителни неща за нашия клуб, особено когато емоциите, а не разумът, надделяват.

ЦСКА винаги е бил лицето на клубния ни футбол пред Европа и света. Нека не разрушаваме тези градени с десетилетия имидж и харизма на величие".

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022


*Снимки: LAP.BG