ЦСКА стартира в евротурнирите този сезон срещу Шкендия (Тетово, Македония) или Зимбру (Кишинев, Молдова). Първият мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа ще се играе на 17 юли в София. Реваншът ще е на 24 юли в Македония или Молдова.

В състава на Шкендия личат имената на двама български футболисти - защитниците Йордан Милиев и Мартин Кавдански.

Македонският отбор в момента е на подготвителен лагер в Банско и вчера игра контрола срещу Черно море, която спечели с 2:0. Милиев и Кавдански бяха титуляри за Шкендия. Бившите защитници на "Левски" ще имат шанса да се изправят срещу ЦСКА, ако преди това в първия квалификационен кръг на Лига Европа елиминират Зимбру.

Шкендия и Зимбру завършиха на четвъртите места в своите първенства през миналия сезон и ще определят кой от тях ще срещне "армейците". Тимът от Кишинев се класира за Лига Европа, след като спечели Купата на страната в края на май. На финала воденият от Олек Кубарьов отбор надигра Шериф (Тираспол) с 3:1 и ликува с трофея.

Първият спор между Шкендия и Зимбру ще бъде на 3 юли, когато македонците ще приемат молдовците. Реваншът в Кишинев ще е седмица по-късно.

ЛИГА ЕВРОПА, ВТОРИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН КРЪГ
Първи мачове (17 юли)
ЦСКА - Шкендия (Тетово, Македония) или Зимбру (Кишинев, Молдова)
"Ботев" (Пд) или Либертас (Сан Марино) - Санкт Пьолтен (Австрия)
Литекс или Верис (Молдова) - Дьошдьор (Унгария) или Биркиркара (Малта)

Реванши (24 юли)
Шкендия (Тетово, Мак) или Зимбру (Кишинев, Мол) - ЦСКА
Санкт Пьолтен (Австрия) - "Ботев" (Пд) или Либертас (Сан Марино)
Дьошдьор (Унгария) или Биркиркара (Малта) - Литекс или Верис (Молдова)


0000_cska_draw_europe.jpg