ЦСКА победи белгийския гранд Брюж в голово шоу, в което избраниците на Стойчо Младенов надделяха с 3:2 и се поздравиха с престижен успех. За "червените" това беше четвърта проверка от лагера в Холандия. Играчите на ЦСКА се противопоставиха успешно на третия в белгийския елит и заслужено ликуваха в края. Така "армейците" записаха първа победа на лагера в Холандия, след като в предишните срещи направиха две равенства - по 1:1 с Криля Советов и Гент, както и отстъпиха с 0:1 на белгийския Роял Уайт Стар Брюксел.

За мача с Брюж Стойчо Младенов не разчита на национала Ивайло Чочев. Очакващият трансфер в Монако халф изобщо не пътува с "червените" за срещата, а извън сметките на наставника беше и Емил Гъргоров, който се завръща в България, след като стана ясно, че няма да подписва нов договор с клуба.

Срещата с Брюж ще се запомни с куриозното попадение на Тони Силва в началото. "Армейците" поведоха в резултата в 16-ата минута. Тогава топката беше центрирана отдясно в наказателното поле на Брюж, където вратарят Куйович опита да боксира, но се размина с нея. Кълбото срещна гърба на връхлитащия Тони Силва, който по-точно се предпазваше да не бъде ударен от стража, и се оплете в мрежата - 1:0 за ЦСКА.
 
Само 3 минути по-късно белгийците изравниха. Във вратата на Стоян Колев се разписа бившето гадже на Мика Стоичкова - испанският халф Виктор Васкес. В 31-ата "армейците" отново поведоха, като този път отбеляза опитният Александър Тунчев, засичайки центрираната от корнер топка.

Пет минути по-късно "червените" пропиляха отличен шанс. Добра атака на Венцислав Василев отдясно завърши с пас към Маркиньос. Бразилецът овладя топката и стреля технично с десния крък, но фалцовият му удар отблизо профуча покрай левия страничен стълб на вратата на Брюж.

Играчите на ЦСКА започнаха по-добре и в началото на второто полувреме. В 56-ата минута опасен удар на Иван Стоянов се отби в противников състезател. В 64-ата Брюж изравни. Това стори резервата Уанг, който се възползва от центриране отдясно и без проблем прати топката в опразнената врата на Стоян Колев.

Попадението обърка "червените", които започнаха по-често да се пропукват в защита. В 75-ата минута Йоргенсен пропусна да доведе нещата до пълен обрат в полза на белгийците.

В 84-ата игралият на висота днес Тони Силва финтира двама играчи на Брюж и поднесе топката на включилия се като резерва Иван Маркович, който отблизо отбеляза за крайното 3:2.

Във вторник е последната контрола на "армейците" от лагера в Холандия. Съперник на ЦСКА ще бъде друг белгийски отбор - Генк.

ЦСКА - Брюж 3:2
1:0 Тони Силва (16), 1:1 Виктор Васкес (19), 3:1 Александър Тунчев (31), 2:2 Уанг (64), 3:2 Иван Маркович (83)

Стартовият състав на ЦСКА: Стоян Колев, Апостол Попов, Александър Тунчев, Пламен Крачунов, Венцислав Василев, Стивън Съндей, Еденилсон Бергонси, Иван Стоянов, Тони Силва, Антон Карачанаков, Маркиньос

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа