Представителите на УЕФА в Тбилиси са предложили българският национален отбор да не играе утрешния си мач срещу Грузия в Лигата на нациите, пише „Труд“.

Както е известно, снощи Тодор Неделев пострада тежко при зверска катастрофа между двата автобуса, превозващи „лъвовете“ в Тбилиси. През нощта капитанът на Ботев (Пловдив) претърпя спешна операция на главата.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Голям късмет за Неделев! Ето какво е спасило живота му

От грузинска страна няма проблем и се оказва първо съдействие. За момента българската делегация е на мнение, че двубоят трябва да се проведе. Все пак днес ще има нова среща на родните националите, които ще решат дали могат да играят, тъй като все още са под въздействието на шока от катастрофата.

Неприятно! Тодор Неделев опериран заради фрактура на черепа след зверската катастрофа

При инцидента Неделев е седял заедно с Кирил Десподов на последната седалка на първия автобус. Нападателят на Лудогорец в последния момент е видял приближаващия с бясна скорост втори рейс и успял да се хване. Неделев не е успял да вземе същите мерки и си е ударил тежко главата. Освен това и парчета от счупените прозорци са стигнали до него.

Шефовете на грузинската федерация са в непрекъснат контакт с българските си колеги. Обещали да направят всичко необходимо, за да продължи нормално престоят на гостите в Тбилиси.

Екипът на БЛИЦ пожелава бързо възстановяване на Тодор Неделев.

НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ