Треньорът на ЦСКА Саша Илич си отдъхна за състоянието на капитана Юрген Матай. Нидерландският защитник получи тежък удар при победата с 3:1 над Ботев (Пловдив) в събота, но не е пострадал сериозно.

29-годишният бранител е преминал медицински прегледи, които са установили, че се е разминал с тежка травма. Ако продължи да изпитва болки, Матай ще пропусне няколко тренировки. Възможно е и Саша Илич да му даде почивка в предстоящия мач срещу Септември (София) идната неделя - от 17:15 часа.

В добавеното време на мача с Ботев Матай отне топката с шпагат от втурналия се напред Джеймс Ето’о, който не успя да спре движението си и връхлетя върху глезена му. За тази си проява камерунецът получи жълт картон, който беше втори за него в мача, и съответно беше изгонен, а капитанът на ЦСКА продължи да се превива на терена и след последния съдийски сигнал.

Линейка също излезе на пистата след мача, което уплаши допълнително феновете на „червените“, че капитанът им ще е аут за дълго. За щастие първоначалните прогнози се оказаха неверни.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023