Новината, че Станислав Манолев вече не е част от националния отбор на България беше отразена от абсолютно всички издания в Холандия. На Ниската земя недоумяват и са учудени, че Лотар Матеус не разчита на класния си халф, който е основна част от гранда ПСВ Айндховен. Манолев си тръгна в събота от лагера на "А" тима, ядосан от странното решение на германеца да го остави извън групата за двубоя с Англия (0:3). Бившият кадър на Литекс заяви, че докато Матеус е начело на отбора, няма да играе в националния тим.

"Доста изненадващо един от най-добрите в ПСВ Айндховен остана извън групата за мача с Англия. За сметка на това в игра се появи футболист от втора дивизия на Турция", пишат в Ниската земя, визирайки Георги Сърмов от Касъмпаша.

Както е известно, английски журналист попита Матеус след края на евроквалификацията в петък защо пуска играчи от втора турска лига, а не от елита на Холандия, при положение, че има Манолев в състава си. Германецът се разсъди и каза, че е обида към него задаването на подобен въпрос.

От днес "трикольорите" са в Швейцария, където във вторник от 21:30 часа излизат на стадион "Санкт Якоб" в предпоследната си евроквалификация срещу състава на домакините.