Венцеслав Стефанов се завърна като член на Изпълкома на БФС. Президентът на Славия беше част от управленското тяло след първата победа на Борислав Михайлов през есента на 2005 година. След това, по време на предишния Изпълком (2009-2014), не бе част, но днес отново е избран. Публична тайна е, че една от причините, поради които Венци Стефанов влиза в Изпълкома, общият проект за строежа на стадион на мястото на "Славия".

"Все още не мога да кажа нищо конкретно, защото изборът беше неочакван за мен. Смятам, че БФС и Изпълкомът са колективен орган и решенията се взимат тогава, когато се съберат всички. Тези решения се взимат, за да бъдат най-полезни за футбола. Мога да кажа само, че ще работя за доброто на футбола", започна Венци Стефанов.

На въпрос, доволен ли е, че Славия има лоби в Изпълкома и няма да бъде рязан от съдиите, Стефанов заяви: "Очаквам във ваше лице да ме подкрепите и дано от тук нататък да не ме режат. Нищо не се променя. Аз и преди съм бил в Изпълкома и пак са ме рязали."

Президентът на "белите" коментира и строежа на стадион на мястото на "Славия" в квартал "Овча Купел": "Немската фирма твърдо е решила да изгради стадион на мястото на "Славия". Преговорите са в последната фаза. Според нас това е единственият вариант на този етап да имаме модерен стадион, с който да кандидатстваме за Евро 2020. Този стадион няма да бъде на Славия, няма да бъде и само на националния отбор, а на всички, които искат и желаят да играят на него. Този стадион нито аз ще си го занеса в хола, нито Борислав Михайлов в неговия. Този стадион ще бъде за всички и дай боже това нещо да се случи, защото от това ще има полза футболът."
МИЛЕН ДИМИТРОВ/БЛИЦ