Борислав Михайлов е старият-нов президент на БФС, предаде репортер на БЛИЦ. Съвсем очаквано легендарният вратар получава трети мандат, който ще бъде 4 години - до 2018-а. Борислав Михайлов беше единственият кандидат на провеждащия се днес VII конгрес на БФС. Никой не се осмели да издигне кандидатура, с която да опонира на настоящия ръководител.

От 509 регистрирани делегата сутринта по-късно гласуваха 493. От тях имаше 6 празни бюлетини, 461 гласуваха "за" и подкрепиха Борислав Михайлов. Любопитното е, че имаше гласували "против" - те бяха 26.

Съгласно член 34 алинея 1 от устава на БФС Борислав Михайлов бе избран за президент на БФС. Той излезе развълнуван на трибуната и възкликна "уау". "Тежко е да говоря след такъв резултат. Тази победа ме задължава много, надявам се да продължим все така", заяви накратко Михайлов.
МИЛЕН ДИМИТРОВ/БЛИЦ

Борислав Михайлов е избран за заместник председател на Агенцията за младежта и спорта през 2000 година. От тогава е член на Изпълкома на БФС. От 2001 година е първи вицепрезидент на футболната ни централа. Печели първия си мандат като президент на 21 октомври 2005 година, когато побеждава Иван Славков. През 2009 година Михайлов печели втори мандат, като тогава в последния момент до конгреса не е допуснат Ивайло Дражев. Мандатът на Михайлов изтече през 2013 година, но заради съдебни дела управлението му се удължи с една година. Борислав Михайлов ще управлява до 2018 година, т.е. 13 години.

Очаквайте в БЛИЦ и БЛИЦ TV всичко за конгреса на БФС