Новото дружество на ЦСКА, което ще бъде учредено в близките дни, предстои да започне от най-ниското стъпало на аматьорския футбол - "А" ОФГ София-град, Юг." В това първенство "армейците" ще трябва да гостуват на екзотични места и да мерят сили с корави съперници, като вниманието приковават битките с "Левски" (Драгалевци), Люлин, Витоша Бистрица (втори отбор) и др.

Последният сезон първенството в "А" ОФГ София-град, Юг, беше спечелено от София 2010. Скромният тим стана областен шампион и влезе в Югозападната "В" група, след като съперникът му в баража ФК Кюстендил се отказа от участие. Така София 2010 се класира за Югозападната "В" група.

"Левски" (Драгалевци) пък се отказа от участие непосредствено преди старта миналия сезон, след изтеглянето на програмата. Тимът обаче се завръща в групата за новото първенство.

Голямо дерби се очертава да бъде с ФК Люлин, който играе мачовете си на кварталното стадионче във Втори микрорайон. Там шеф на отбора е Никос Аманатидис, баща на Христофорос Аманатидис-Таки. Люлинци са левскари, имат и подкрепата на "синята" групировка "София Запад". Тепърва обаче ще се изяснява как и къде ще протичат мачовете на ЦСКА при аматьорите. Още отсега се говори, че всички двубои на "червените" ще бъдат на Националния стадион "Васил Левски" и ЦСКА ще бъде домакин точно поради тази причина - едва ли някой ще се наеме да пази и организира мачове на ЦСКА на други стадиони.

Отборите, очакващи ЦСКА:

Академик 1947 (София)

Акфикс (София)

Гранит (Владая)

Витоша Бистрица 2

"Левски Драгалевци" (кв. Драгалевци, София)

Железница (Железница)

Легия (Лозен)

Люлин (София)

Урвич (кв. Панчарево, София)

Урвич 1960 (Долни Пасарел, София)

Орловец (Кокаляне)

* Заб.: Все още не е ясен окончателният състав на групата.