Наско Сираков коментира и актуалната тема около дербито с ЦСКА. 

"Това решение (за отлогането на мача - б.р.) беше взето от абсолютно независима Апелативна комисия. Аз такава комисия в последните 30 години не съм чувал. При Иван Славков, Бог да го прости, и Борислав Михайлов, не е имало момент, в който тази комисия да е взела решение, различно от тяхното. 10 дни преди решението на Комисията се говореше, че ще има смяна на кръговете. Не обвиняваме ЦСКА. ЦСКА са щастливите печеливши в този случаи. С идеята да дадем на ЦСКА 2 месеца повече, защото са в по-лошото състояние, това е глупаво. Ако се беше играл мачът, можеше да ни победят с 3:0, можехме и ние да победим.

Сега ще е същото, едно към едно. Играл съм толкова мачове срещу ЦСКА и съм бил толкова време ръководител и съм видял всичко. Когато са били най-зле, също са ни побеждавали. За предстоящото дерби, само Бог ще реши как ще свърши.

Защо искам дерби без гостуващи фенове? Това беше продиктувано от войната, която се водеше на последния мач с ракети и пиротехника, което е неприемливо и ненормално за футболна среща. Това, което видях като иззет от полицията арсенал, аз казах на министъра, че този арсенал трябва да бъде изпратен в Украйна, той не е за мач. Ракета удари жена, като мина точно покрай 7-годишния ѝ син. Агитките започват да превръщат този мач във война, а не в спорт и ние отказваме да носим отговорност за това. При още един случай, съм готов да не пусна нито един фен на ЦСКА, когато Левски е домакин. Да седнат и да се разберат ултрасите.

Изстрелването на ракети към обикновени хора е изключително опасно, затова агитките трябва да се разберат. В Кипър и Гърция забраниха гостуващи агитки и няма проблем. Далеч съм от мисълта да ограничавам хората да гледат това дерби, но съм хиляди пъти по-далеч от това, клубът да носи отговорност за поведението на разни „фенове“. Призовавам хората на трибуните да гледат футбол, а не да правят война."

 

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт