Футболният менидъжър Лъчезар Танев определи трансфера на Антонио Вутов в Удинезе като най-правилният избор за футболиста.

“Няма да е коректно да казвам имената на другите претенденти за подписа на младока. Единият клуб беше от английската Висша лига, а другият - от Франция. Знаем от историята, че Удинезе има традиция в привличането на млади футболисти. Те са много прецизни в изборите си и рядко грешат”, коментира агентът в предаването “Пред банята” по Нюз7.

“Преди време говорих със семейството на Вутов. Ако беше останал в “Левски” имаше и положителни страни - да играе в първия отбор и да подобри физическите си качества. Но неговата възраст е най-подходящата за трансфер навън и желанието на семейството му беше да си тръгне от софийския клуб с разбиране”, каза още Танев.

В “Левски” очакват първи транш от сумата по трансфера още този месец и “парите определено ще са добре дошли”. Ако Антонио играе редовно и се развива, годишната заплата му може да достигне до 1 милион евро.

“Като цяло в България има много талантливи момчета. Когато те излизат и играят в големи отбори, така ще се вдигне нивото и на националния отбор. В Антонио Вутов и Тодор Неделев има страшно много футбол - и в главата, и в краката”, подчерта Лъчо Танев.

Бившият нападател коментира и ситуацията около вратаря на националния отбор Николай Михайлов. "Най-логичното е Михайлов да смени отбора, договорили сме се с Верона да го пусне. Той има още две години и половина от договора си, но иска да отиде другаде, поне в следващите шест месеца. При вратарите е по-трудно, за да заиграеш на мястото на някого, трябва или да се контузи, или да направи някаква много голяма грешка.

В България идват играчи, които, или не играят редовно, или нямат амбиции. В Лудогорец е по-различно, част от играчите идваха първо тук да разгледат, преди да вземат решение. Неприятно е друго. Вече се носи мълвата, че в България не се плаща редовно, и че има расизъм, заяви Танев, който призна че помага и на ЦСКА. “Аз помагам на ЦСКА, но не е нужно да го афиширам”, каза агентът.

Мениджърът Стоян Орманджиев – син на Стефан Орманджиев, и внук на легендата Стоян Орманджиев беше през цялото време с Вутов в Италия. Той обясни, че първоначално играчът ще започне във втория отбор, за да може да се адаптира, да свикне с начина на живот и да понаучи езика.