Треньорът на "Левски" Ясен Петров демонстрира отлично настроение и оптимизъм преди утрешния последен мач от Лига Европа. "Сините" приемат Спортинг (Лисабон) от 20 часа на стадион "Георги Аспарухов".
 
"Веско Минев отпада от групата. Знаете, че има счупване на ръката. Взели сме решение кой да го замени, ще разберете името му утре", заяви Петров по повод отпадането на защитника от групата за мача.

Петров изключи варианта Жоазиньо да бъде върнат на левия бек, като най-вероятно на тази позиция ще заложи на младия Стефан Станчев. Вдясно на отбраната ще бъде Дъстли Мулдер.

"Йордан Милиев не е тренирал от мача с Берое за Купата, но е в групата. Няма футболист, на когото да не вярвам", каза Петров.

"Предстои ни последен мач за годината. Изправяме се срещу един много труден противник в мач, който искаме да спечелим. Желаем да завършим годината с добро настроение. Надяваме се, че ще се получи един добър двубой за "Левски" и ще стигнем до победата", оптимист е наставникът на "сините".
 
"Спортинг е много силен отбор. Всички футболисти са ключови фигури. От мачовете, които наблюдавах видях, че те са отбор, който контролира топката. Използват много агресия по фланговете и непрестанно стрелят отдалеч", допълни треньорът на "сините".
 
"Истината е, че в този двубой нашият отбор няма какво да загуби, може само да спечели. Както точки, така и коефицент. Така, че имаме за какво да се борим. Статистиката посочва, че навън не успяхме да отбележим толкова много попадения, но сме изключително резултатни като домакини. Истината е, че отборите, срещу които играхме са много класни и явно нещо не ни достига. Предстои ни много работа. Мисля, че трябва да бележим като гости на силните отбори, на техните стадиони, трябва да коригираме това нещо, защото до момента не успяваме. И да не забравяме, че в домакинските ни мачове ние имахме един великолепен 12-и играч - нашата публика", каза още Петров.

"Виждате, че ние правим всичко възможно утре да има футбол, условията за игра да са добри. Нашите хора са почистили стадиона, стараят се теренът да бъде в добро състояние и да създадат на двата отбора перфектни условия за игра. Ние сме "Левски" и държим всичко да е по европейски", завърши Петров. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ