Бразилският футболист на "Левски" Жоазиньо е оптимист за домакинство на Спортинг (Лисабон). Последният мач за "сините" от Група "C" на турнира Лига Европа е утре от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". Жо присъства на днешния брифинг заедно с Ясен Петров и сподели своите очаквания за мача с потугалците.

"Настроението в отбора е добро и съм сигурен, че няма да се повтори нито резултата, нито начина на игра на "Левски" от първия мач в Португалия. Надявам се утре да победим", заяви Жоазиньо.

"Определено това е последният ми мач за "Левски", но за тази година. Имам още 2 години договор с клуба и се надявам, че ще си го изпълня. През пролетта отново ще ме видите в отбора. Към този момент не мисля за оферти, а мисля само как да се представя с фланелката на "Левски". Нито спортният директор, нито президентът са се свързали с мен за някакъв интерес от други отбори", каза още Жоазиньо.

"Винаги е хубаво да вкараш гол, надявам се да вкарам и ще се радвам, ако стане така. По-важното е да победим", добави бразилецът.

"Познавам се с Лиедсон от Спортинг, видяхме се в Лисабон. Но по-добре се познавам с неговия мениджър. За мен е важно да се представям добре във всеки мач. Доволен съм от представянето си до момента но за това има заслуга и треньора, който ми гласува доверие във всеки мач. Надявам се след зимната подготовка да се представя още по-силно", каза още Жоазиньо.

"Не само от мен зависи Коледата на "Левски", а от целия отбор. Надявам се на победа в утрешния мач, който ще бъде хубав подарък за мен, тъй като съм роден точно по Коледа. Призовавам хората да дойдат на стадиона и да ни подкрепят, както са го правили винаги, въпреки студеното време. Аз лично съм привикнал към студа, макар че първата година ми бе трудно да свикна с това", завърши Жоазиньо.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ