Сензационният кандидат-купувач на Левски, за който БЛИЦ първи съобщи вчера сутринта, е готов с грандиозни планове за актуалния носител на купата на България.

Разговорите с ръководството на „сините“ е започнало още през март, като те са в посока закупуването на акции на клуба, пише „Тема Спорт“. Потенциалният нов инвеститор е заявил готовност да се заеме с изграждането на нов стадион и да осигури достатъчно средства на тима, воден от Станимир Стоилов, за атака на шампионската титла през следващия сезон.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Все още не е ясно дали сделката ще се осъществи и колко време ще отнеме това, но преговорите са в напреднала фаза. В Левски имат и други варианти. Затова на този етап предпочитат да изчакат още малко, преди да вземат окончателното решение. В близките седмици на „Герена“ ще решат какви стъпки да предприемат относно собствеността на клуба.

Този път ситуацията изглежда по-сериозна от миналогодишната история с Джо Диксън, който първоначално беше очакват с огромни надежди на „Герена“, а в крайна сметка синята част на България остана сериозно разочарована. Именно затова и в Левски не избързват с окончателното си решение за новата оферта. Не е ясно и как ще реагират феновете, с които наскоро клубът основа сдружението "Левски на левскарите, а целта е именно то да стане собственик на основния пакет от акции.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022