ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Спекулациите за името на новия треньор на „Левски“ не стихват вече трети ден. Както е известно, спортният директор Наско Сираков в петък разкри пред БЛИЦ за уволнението на Николай Митов. Оттогава не са спрели различните информации за наследник на специалиста. Основен фаворит на Сираков беше Станимир Стоилов, но Мъри не желае да напуска „Ботев“ (Пловдив).
 
Предимно се спрягат имената на сръбски специалисти, но вече се споменават италианци, португалец, испанец и дори изненадващ български вариант. Както е известно, в неделя Александър Янкович отказа предложение на „сините“. След това се появи вариант Радомир Антич. Бившият треньор на Наско Сираков в Сарагоса в момента има договор за още 1,5 години с китайския Шандонг Луненг, а според слуховете е поискал от „Левски“ заплата от 1,2 милиона евро на година.
 
В неделя вечерта се появи информация, че ръководството на „сините“ преговаря с бившия играч на Челси Славиша Йоканович. В днешния си брой „Тема Спорт“ пише, че специалистът ще бъде доведен в София от Предраг Миятович, а за асистент на Йоканович е гласен бившият български национал Предраг Пажин.
 
Вестник „Труд“ предлага три други варианта. Според изданието в списъка на потенциалните наследници на Митов са италианците Валтер Дзенга и Маурицио Тромбета, както и бившият играч на Славия Вук Рашович. Дзенга и Тромбета са запознати с балканския футбол, като вторият преди време беше спряган за ЦСКА. Рашович пък в момента е начело на сръбския шампион Партизан. Според „Труд“ от „Левски“ са отрекли вариант с испанеца Рамон Лопес Каро.
 
Според „Стандарт“ на „Герена“ е било обсъждано името на бившия португалски национал Жорже Коща. 41-годишният бивш защитник има опит в Румъния, а в момента води кипърския АЕЛ Лимасол. Изданието излиза и с български вариант, който е разглеждан от „Левски“. Тази възможност е най-изненадваща, тъй като става дума за бившия наставник на Локомотив (Пловдив) Едуард Ераносян. Едо в момента води анголския Кабускорп.
 
Вестник „7 дни спорт“ твърди, че на стадион „Георги Аспарухов“ все по-често се споменава и името на Емил Велев. Кокала, който е последният треньор, извел „Левски“ до титлата, от зимата е начело на Локомотив (София).