Изпълняващият длъжността старши треньор на Левски Антони Здравков говори пред представителите на медиите на брифинг преди двубоя с Виляреал от Лига Европа. На пресконференцията присъства и вратарят на тима Божидар Митрев, който утре излиза титуляр срещу "жълтата подводница". Срещата от Група "G" на Лига Европа е утре от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"Състоянието на Христо Йовов е такова, че няма да се рискува здравето му. Той е в групата и до последно ще се преценява дали да вземе участие. Изборът ни за заместник на наказания Сърмов е ограничен, защото всички хора на тази позиция са контузени. Така че сме наясно кой ще играе в тази зона. Веско Минев ще си играе на фланга, там където е силен и показва класа", заяви Здравков.

"Шакиб Бензукан е част от Левски така, че няма нищо странно, че е в групата за мача. Георги Христов тренира с болка, но тя е поносима и не е такава, която да му попречи да вземе участие в мача", каза още Здравков.

"Реални шансове винаги има във футбола. Въпросът е как ще играеш и как ще съумееш да надиграеш дадения противник, доколко ще ти се позволи да разгърнеш качествата си. Въпреки лошите резултати в Испания, за мен Виляреал е един много стойностен отбор, с изпълнители, които превъзхождат българския футбола с класа", уточни Здравков.

"Утрешният ден не е съдбоносен за Левски и се надявам, че отборът ще играе освободен от напрежение. Виляреал е най-стойностният отбор в групата, с много по-добри единици от всички други отбори. Като отбор явно имат колебания и трябва да усетим момента, в който са колебливи, за да отбележим гол. В тима има умора, но независимо от това, не искам да изиграем утрешния мач като този с Монтана - тромаво и бавно. Надявам се да сме свежи за утрешния двубой", допълни Здравков.

Специалистът засегна и двубоя от последния есенен кръг на първенството Сливен - Левски. "Мачът със Сливен е възлов, защото скъсихме достатъчно дистанцията, след като изоставахме с много точки, а в момента сме само на 4 и 6 точки от първите два", завърши Здравков.